Помоћ Јапанских спортиста

Јапански спортисти широм света основали су фонд за прикупљање помоћи жртвама разорног земљотреса и цунамија који је 11. марта погодио њихову земљу.

Један од оснивача фонда атлетичар Даи Тамесуке позвао је путем интернета све јапанске спортисте да подрже своје унесрећене сународнике.

"Оно што можемо да учинимо јесте да топлим речима дамо до знања нашим земљацима да смо уз њих", рекао је Тамесуе.

Он је напоменуо да је, исто тако, неопходно да спортисти наставе са свакодневним тренинзима и припремама "јер ће својим примером најбоље охрабрити земљаке".

За само три дана овај фонд за помоћ жртвама земљотреса и цунамија у Јапану прикупио је око 97 милиона долара.

Већина спортских догађаја у Јапану је отказана, укључујући Првенство света у уметничком клизању које је требало да буде одржано од 21. до 27. марта.

Одложене су и утакмице Јапанске фудбалске лиге, али су најбољи пливачи Јапана и даље високо мотивисани за учешће на Првенству света у Шангају, које ће бити одржано у јулу.

"Психолошке ране у људима не могу да буду залечене само новцем", изјавио је за Ројтерс из своје тренинг базе у Сингапуру актуелни двоструки победник Азијских игара Ине Риосуке.

Он је нагласио да је његова "мисија да оствари врхунске резултате".

"Моја мисија се састоји у томе да охрабрим и надахнем људе који ме гледају", рекао је Риосуке.

Земљотрес и цунами који је у петак погодио североисточни део Јапана однео је, како се процењује, више од 10.000 живота, а милиони људи су остали без домова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара