Рекламирао спорт и зарадио пријаву

Тренера и председника Аикидо клуба Теншин из Пирота Александра Петровића (31) Прекршајни суд у Пироту прогласио је одговорним и изрекао му опомену, јер је прекршио Закон о оглашавању када је на школама лепио плакате којима позива децу да тренирају.

Суд је поступио по пријави републичког тржишног инспектора за пиротски округ Драгане Мијалковић, коју је она поднела још у марту прошле године.

Петровић је тренер, оснивач и инструктор у клубу Теншин, који је основан 2006. године и регистрован у министарству спорта. Петровић је по струци градјевински инжењер и нигде није запослен.

"Пресуду још нисам добио, али не намеравам да платим никакву казну", рекао је Петровић.

Он каже да је од када клуб постоји на свим основним школама лепио плакате у којима је позивао децу да се баве аикидом и до сада никаквих проблема није имао.

У Тржишној инспекцији у Пироту кажу да је пријава против Александра Петровића поднета у марту прошле године, у акцији коју је покренуло министарство трговине, с циљем да се зашстите малолетници и спречи да се у школама масовно оглашавају разне агенције, школе и спортски клубови. Инспекција је поднела пријаву због кршења члана 85. Закона о оглашавању.

"То није пријава ни против спорта ни против бављења деце спортом, већ пријава у заштиту интереса малолетника, односно против оглашавања конкретног спортског клуба", рекао је шеф Одсека Тржишне инспекције у Пироту Слободан Тодоровић.

Петровић каже да је био код прекршајног судије и објаснио да не види никакав прекршај.

"Речено ми је да је казна од двадесетак хиљада као за физичко лице и још минимална казна од стотинак хиљада динара", каже Петровић, додајући да му се јавило много људи који желе да помогну.

"Помињали су да може да буде и опомена. Нећу ни опомену да прихватим, јер ово што радим је добро за децу, а аикидо је веома користан за њихов развој у физичком и менталном смислу. Ипак, сам ја овде некакав педагог и усмеравам децу на нешто добро у животу", казао је Петровић.

Подршку Петровићу и његовом клубу пружили су Аикидо федерација Србије и Спортски центар Пирота.

"Оглашавање термина тренинга у спортским клубовима на огласним таблама школа дугогодишња је пракса свих клубова у граду. Клубови осталих борилачких спортова су запрепашћени овом одлуком", рекао је директор Спортског центра Пирот Ненад Дјордјевић и Петровићу понудио помоћ.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара