Стрељаштво

Стрелци на Златибору

Група српских репрезентативаца у стрељаштву, захваљујући пре свега програму Олимпијског комитета Србије, припрема се на Златибору за шампионат Европе, који ће од 1. до 6. марта бити одржан у италијанском граду Бреши.

На припрема су светска шампионка и вицешампионка прошле године у Минхену Зорана Аруновић (пиштољ), европске шампионке из Меракера 2010. Андреа Арсовић (пушка) и Бобана Величковић (пиштољ), светски вицешамион из Минхена 2010. Андрија Златић, као и лични тренери Бобан Марковић, Јелена Аруновић, Драган Доневић и Павле Златић.

"Имамо изванредне услове. Радимо по посебеним програмима за сваког такмичара, а изузетни домаћини су нам, на стрелишту у Ужицу, Павле и Андрија Златић", изјавио је Драган Доневић, тренер Партизана и Андрее Арсовић.

На првенство Европе ваздушним оружјем гађаће шест, од максималних осам репрезентација. Србија неће имати представнике у јуниорским категоријама у дисциплини ваздушни пиштол.

Састав репрезентације за ЕП:

Пушка - сениори: Стеван Плетикосић (Чика Мата), Драган Марковић и Немања Миросављев (Нови Сад).
Сениорке: Андреа Арсовић (Партизан), Ивана Максимовић (Нови Београд Ушће), Лидија Михајловић (Ниш).
Јуниори: Борислав Мазињанин (Полицајац), Игор Чотра (Звездара) и Жарко Трифуњагић (Нови Сад).
Јуниорке: Ташана Богатиновски (Панчево), Катарина Бисерчић (Ниш) и Драгана Тодоровић (Нови Београд Ушће).

Пиштољ - сениори: Дамир Микец (Полицајац), Андрија Златић (А. Дејовић, Ужице), Димитрије Гргић (Академац).
Сениорке: Јасна Шекарић и Зорана Аруновић (Ц. звезда), Бобана Величковић (Бор 030).

У стручном штабу су Зоран Стојиљковић, селектор и тренер за пушку и пиштољ, Иван Квасневски - тренер за пиштољ, сениорске категорије, Александра Ивошев - тренер за пушку, сениорске и јуниорске категорије, и Иван Манојловић - тренер за пушку, јуниорске категорије.

На пут иду и лични тренери стрелаца, о троку Стрељачког савеза Србије: Мирибана Максимовић, Јелена Аруновић, Павле Златић, Бобан Марковић, Драган Доневић, Горан Микец и Милутин Стефановић.

Распоред такмичења у Бреши је следећи:

3. марта: јуниорке - пушка (финале од 15,00 часова).
4. марта: јуниори - пушка (финале од 12,00).
5. марта: сениори - пиштољ (финале од 12,00), сениорке - пушка (финале од 15,00).
6. марта: сениорке - пиштољ (финале од 11,30), сениори - пушка (финале од 15,00).

На првенству Европе 2010. у Меракеру у Норвешкој стрелци Србије су освојили четири златне медаље. Шампионке у сениорској конкуренцији постале су Андреа Арсовић (пушка) и Бобана Величкови (пиштољ), екипно злато освојила је женска сениорска репрезентација ваздушним пиштољем (Јасна Шекарић, Зорана Аруновић и Бобана Величковић), као и женска јуниорска репрезентација ваздушном пушком (Ивана Максимовић, Катарина Бисерчић и Драгана Тодоровић).

Мушка јуниорска репрезентација пушком и мушка сениорска репрезентација пиштољем биле су четврте, док је женска сениорска репрезентација пушком освојила шесто место.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 10. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије