Стрељаштво

Миросављев одбранио титулу

Немања Миросављев, репрезентативац Новог Сада одбранио је титулу сениорског шампиона Србије у гађању ваздушном пушком на Превнству Србије одржаном у Каћу у организацији клуба Нови Сад. Шампион из 2009. Дејана Пешић из Панчева је био други, док је треће место, као и лане, припало Милутину Стефановићу из кртагујевачког дружине „Чика Мата“.

Крагујевачки „Чика Мата" који је прошле године био други, освојио је екипну титулу а у селекцији су су били Стеван Плетикосић, Милутин Стефановић и Зоран Тодоровић. Друго место припало је Полицајцу, који је лане био други, док је прошлогодишњи шампион Нови Сад заузео треће место!

Узбудљиво финале било је у гађању ваздушним пиштољем за сениоре. Дамир Микец, олимпијац Полицајца, победио је за 0,1 круг Андрију Златића светског вицешампиона овим оружјем. Микец је лане био трећи, Златић други. Треће место у Каћу освојио је шампион 2010. Димитрије Гргић и београдског Академца.

- Имао сам, пре финала, два круга предности, али је Златић изванредно гађао плеј оф и у првих неколико дијабола „убио" је јаче центре и стигао ме - причао је Дамир Микец коме је ово пета титула у последњих шест година. - После девете дијаболе били смо изједначени у децималу. Одлучио је последњи хитац опалио сам први и „убио" сам 10,3 круга, Златић 10,2 и освојио сам титулу у фото финишу. Честитам Андрији, гађа заиста у врхунској форми и ово је лепа најава пред ЕШ у Бреши од 1. до 6. марта јер на победничком постољу у Каћу била комплетна репрезентација Србије за ово такмичење пошто је треће место припало Димитрију Гргићу! Радује ме и прво место у екиној конкуренцији, у клубу већ припремамо прославу десете екипне титуле догодине, јер очекујемо и лепо појачање из Кикинде.

У екипној конкуренцији исти редослед као лане: Полицајац је освојио девету узастопну титулу екипног првака Србије а у екипи су били Дамир Микец, Василије Гроза и Бранислав Јанковић. Кикинда је друга а Академац трећи.

Резултати, Шампионат Србије ваздушним оружјем, други дан, пушка - сениори: 1. „Чика Мата" 1.765, 2. Полицајац 1.762, 3. Нови Сад 1.760 итд. Појединачно: 1. Немања Миросављев (Нови Сад) 697,4 (594), 2. Дејна Пешић (Панчево) 695,4 (593), 3. Милутин Стефановић („Чика Мата") 693,7 (592) итд. Финале вределео 585 кругова.

Пиштољ, сениори: 1. Полицајац 1.717, 2. Кикинда 1.701, 3. „Алекса Дејовић" (Ужице) 1.691 итд. Појединачно: 1. Дамир Микец (Полицајац) 682,3 (581), 2. Андрија Златић („А. Дејовић") 682,2 (579), 3. Димитрије Гргић (Академац) 672,8 (573) круга итд. Финале вредело 566 кругова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара