Куглање

Јоковић „испустила“ Барбару Фидел

Никада најбоља играчица света, светска шампионка из Рицинга 2010. и бранилац титуле у Светском купу, Барбара Фидел (Словенија) није била ближе поразу него у мечу са српском репрезентативком Невенком Јоковић у осмини финала 19. сениорског Светског купа у естонској престоници Талину! На крају се срећно провукла на више оборених чуњева 559:554, јер је у сетовма било 2:2.

Први сет добила је Барбара Фидел са 137:134, Јоковићева је имала пет чуњева више у пуне (98:93) али је слабо чистила и Словенка је стекла предност. У дугом сету, Јоковићева је оборила деветку у последњем хицу и завршила са недостижних 148 чуњева, јер је Фиделова имала још хитац и 138 чуњева. Срушила је седмицу и завшила са 145. Било је 1:1 у сетовима и 282:282 у чуњевима после 60 хитаца.

У трећем сету права драма са срећним крајем за Невенку Јоковић. Наша репрезентативка је завршила сет са 132 чуња, Словенка је имала још хитац у пуне. Требала јој је петица за победу, али је избила десне даме, срушила три чуња и изгубила поен за једно „дрво". У последњем сету Јоковићева је поново одиграла лоше у пуне, само 87 чуњева (толико је имала и у трећем сету), Фиделова је срушила 101 чуњ и направила предност од 14 „дрва". Међутим, чистила је лоше, Невенка Јоковић је стигла, оборила је у 27. хицу деветку и опасно јој припретила. Требала јој је још једна деветка у последња два хица и хитац у пуне да тријумфује, на жалост пала јој је у 29. хицу осмица и срећнија такмичарка отишла је у четвртфинале!

- Промашила сам чуњ у 20. хицу последњег сета и показало се да је то био, можда и кључан тренутак. Дала сам све од себе, нисам се предавала, одграла сам и 29. хитац у последњем сету одлично али није хтела још једна деветка -рекла је Невенка Јоковић.

У осталим мечевима осмине финала највише је показала Словакиња Катарина Валигурова која је са 614 чињева поставила рекорд куглане (стари 611). Декласирала је са 4:0 Данкињу Јенсен која је имала 497 чуњева! Хрватска, која је имала три представанице, остала је само са Маријаном Лиовић која је после много мука уз доста среће избацила Италијанку Ајнахузер 2:2 (545:544). Жељка Ореховец је изгубила од Мађарице Драјко 3:1 (573:558), а млада Јосипа Долибашић од Словенке Наде Савић 1:3 (558:572). И овде се догодила слична ситуација као у мечу наше Јоковићеве са Фиделовом: Савићева је повела са 1:0 у сетевима, у другом сету Хрвтаици су требала три чуња за победу али је избила је десне даме (иако је до тада играла леви „лох") и изгубила сет за чуњ... Естонка Ост елиминисала је Македонку Данче Гијевску 548:542 (2:2).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво