Пливачи без базена у Зрењанину

Освајачи бројних медаља на међународној пливачкој сцени Иван Ленђер и Чаба Силађи отпутовали су данас у Истанбул на једномесечне припреме које ће спровести њихов и тренер Галатасараја Дејан Пејиновић.

Вишеструка рекордерка Србије Мирослава Најдановски налази се на припремама у Италији, а десетине талентованих пливача и ватерполиста у јуниорској и сениорској конкуренцији већ пола године свакодневно путују на тренинге у Нови Сад и Бечеј јер је грађевинска инпекција затворила безен у Зрењанину.

"У години значајног јубилеја, 130 година постојања овог спорта у гараду на Бегеју, више од 1.000 малишана неће пропливати у базену, док ће многи талентовани пливачи бити принуђени да се баве другим спортовима", изјавио је данас Танјугу председник Пливачког клуба "Пролетер" и Пливачког савеза Војводине Драган Радосав.

Базен у Зрењанину, саграђен 1981. године, затворен је прошлог лета због опасности по здравље и безбедност људи.

Помоћик градоначелника Зрењанина Предраг Станков, задужен за инвестиције, изјавио је да је реконструкција базена један од приоритета и да је пројектно-техничка докуменатције објекта завршена.

Станков је навео да је вредност инвестиције 100 милиона динара, а да се током фебруара очекује одлука Управног одбора Фонда за капитална улагања Војводине о издвајању 78 милиона динара, док ће преостали део бити финасиран из градског буџета.

"После тога, следи конкурс за избор извођача радова који би требало да почну овог пролећа, да би реконструкција базена могла бити окончана до краја године", додао је Станков.

Некадашњи спортиста, сада заменик градоначелника Горан Каурић, жели да пливачи и ватерполисти "што пре поново пропливају" у свом граду и то, уколико је могуће, у два базена.

"Имамо традицију, квалитетне и успешне пливаче, отворени и покривени базен који су годинама били слабо одржавани, због чега је сада стигао рачун", подсетио је Каурић.

Он је додао да је у озбиљније захвате требало ући још пре десет година, односно "када је било више пара".

"Пре три године је, чак, пао кров базена али је проблем 'гурнут под тепих', а они који су били најпозванији да га реше сада се јављу као највећи критичари", каже Каурић који је најавио да ће са представницима "Пролетера" затражити пријем у Министарству спорта и омладине и Покрајинском скретаријату за спорт и омладину.

"Наше активности су у циљу обезбеђивања помоћи пливачима да достојно обележе јубилеј и реализују планове везане за реконструкцију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се