Борба против допинга приоритет

Министар омладине и спорта Снежана Самарџић-Марковић изјавила је да ће борба против допинга бити један од приоритета у овој предолимпијској години.

Самарџић-Марковић је на отварању петог антидопинг семинара у Палати Србије истакла да ће Министарство омладине и спорта затражити од Министарства правде да се коришћење и трговина недозвољеним супстанцама третирају као организовани криминал.

Ресорни министар је нагласила да је покренута иницијатива за формирање антидопинг јединица унутар полиције и подсетила на то да коришћење допинг средстава оставља трајне здравствене последице по спортисте.

"У Србији је прошле године 19 спортиста имало позитивне резултате на антидопинг контролама", подсетила је Самарџић-Марковићева.

Ресорно министарство ће, како је навела, активно учествовати у борби против допинга тако што ће стипендисти тог министарства, којих је прошле године било 370, убудуће имати обавезу да заврше курс за борбу против допинга, како би на време уочили проблем.

Пети антидопинг семинар организује Антидопинг агенција Републике Србије (АДАС), уз подршку Министарства омладине и спорта.

Окупљенима на овом скупу обратиће се и директор АДАС-а Ненад Дикић и представник Антидопинг агенције Немачке Марлена Клајн.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво