Бициклизам - "Око Чилеа"

Дер 13. у друмској трци

Репрезентативац Србије у бициклизму Жолт Дер заузео је данас 13. место у друмској трци и 64. позицију у вожњи на хромометар у оквиру седме етапе међународне трке "Око Чилеа".

Седма етапа вожена је у два дела. Најпре је на улицама Консепсиона одржана вожња на хрометар дуга 16,8 километара, коју је Дер завршио за 22,59 минута. Поподне су такмичари возили друмску трку од Консепсиона од Чилана, а деоницу дугу 117 километара Дер је окончао као 13.

"У Чилеу се изузетно брзо вози. Скоро све етапе завршавају се масовним спринтом. Због недостатка базичних припрема пре почетка трке очигледно је да ми недостаје свежина. Неколико пута пропустио сам прилику да се нађем међу првих пет бициклиста", изјавио је Дер након порласка кроз циљ и додао да ће му трка у Чилеу "много значити пред наставак сезоне".

Победник данашње вожње на хронометар је тренутно водећи у генералном пласману Чилеанац Марко Аријагада, који је кроз циљ прошао за 19 минута и 46 секунди, испред Аргентинца Хорхеа Ђијацинтија и сународника Луиса Мансиле.

У друмској вожњи победио је Француз Анжел Тулик, који је до тријумфа дошао временом 2:24,13 часова. Иза њега пласирали су се Мансила и Аргентинац Анибал Борах.

Након седме етапе вођство у генералном пласману преузео је Аријагада, а следе Мансила и Ђијацинти, који је у финишу друмске вожње поломио леву кључну кост и неће се појавити на старту следће етапе.

Осма етапа ће бити вожена сутра од Талке до Кулика, а дуга је 117 километара. Кулик је родно место двоструког победника трке "Око Чилеа" Аријагадеа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво