Гругер се буди из коме

Аустријском скијашу Хансу Гругеру, који је пре пет дана после тешког пада на тренингу у Кицбилу био подвргнут операцији главе, лекари су почели да смањују лекове којима су га држали у вештачкој коми.

"Најновији медицински тестови су показали да је Гругерово стање стабилно и због тога је лекарски тим одлучио да започне процес његовог буђења из коме", неведено је у саопштењу Универзитетске болнице у Инсбруку.

Како је прецизирано, лекари су започели са постепеним смањивањем лекова и тај процес ће "трајати неколико дана", да би потом били урађени детаљни медицински тестови који ће показати ниво опоравка аустријског скијаша.

Гругер (29) је током тренинга у спусту у Кицбилу изгубио равнотежу приликом скока, пао на главу и изгубио свест. Хитно је пребачен у болницу у Инсбруку. где је био подвргнут петочасовној операцији на мозгу.

Сличан инцидент десио се и пре две године када је швајцарски скијаш Данијел Албрехт тешко повредио главу и плућа приликом пада и затим 18 дана био у вештачки изазваној коми, пре него што се потпуно опоравио и вратио такмичењима у Светском купу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво