Прошли Чикаго и Њујорк

Сијетл Сијокси остали залеђени у мећави Солџерс филда у Чикагу. Берси сјајном одбраном одлучили меч већ у првом полувремену. Квотербек Чикага Џеј Катлер истрчао два тачдауна и још два постигнута после његових додавања. Њујорк Џетси зауздали Тома Брејдија и Патриотсе.

Квотербек Сијетла Мет Хаселбек на сопственој је кожи осетио гласине које последњих месеци колају о одбрани Чикаго Берса - они прво разоре противничког квотербека, а затим се крену за његовом породицом на трибинама.

Победом над Сијетлом, Чикаго је поставио сценарио за још једну феноменалну епизоду 90 година дугог ривалства тима из Чикага и Грин Бел Пекерса, којима ће двобој за место на Супербоулу у недељу бити 182. међусобна утакмица.

Чикаго је у Џеју Катлеру коначно добио сјајног квотербека, можда првог после контроверзног Џима Мекмехона. Катлер је у суштини сам решио меч, бар што се напада тиче, јер је бацио два одлична паса који су резултирали тачдаунима, док је два пута сам утрчао у зону Сихокса.

За пролазак у финале, Чикаго мора да победи Пекерсе који су у претходна два кола победили Филаделфију и Атланту, треће и прворангирану екипу после регуларног дела сезоне.

Њујорк Џетс - Њу Ингланд 28:21

И Питсбург је дочекао противника. Очекивало се да ће то бити Њу Ингланд Била Беличика, али су Том Брејди одиграли једну од најгорих утакмица сезоне, па ће на мегдан Бену Ротлисбергеру и Стилерсима доћи Џетси.

Џетси су задржали концентрацију довољно дуго и сачекали грешке екипе која је у овај меч ушла са осам узастопних победа и, самим тим, словила за апсолутног фаворита против мање популарног тима из Њујорка.

Целе недеље пред утакмицу чинило се да Џетси знају нешто што је остатак света пропустио. Мало људи је очекивало да могу да победе моћни Њу Ингланд и то на истом стадиону где су пре свега месец дана просто прегажени.

Тренер Џетса Рекс Рајан је ову утакмицу назвао најважнијом у историји тима, пре свега, јер је прошло доста година од како су освојили једини Супербоул.

На почетку последњег периода водили су 14:11, па су сви на Џилет стадиону очекивали да ће најбољи квотербек на свету Том Брејди и најбољи тренер у овом спорту Бил Беличек лако надокнадити предност и одвести Патриотсе тамо где им је, реално, и место.

Уместо тога, ствар је у своје руке узео Марк Санчез који је пронашао Џериха Кочерија за 58 јарди, а неколико тренутака касније Сантонио Холмс је ухватио лопту у зони која припада Њу Ингланду за 21:11.

Кључну улогу у овом мечу понела је одбрана Џетса која је чак пет пута оборила Брејдија који је одиграо најгору утакмицу сезоне, а вероватно и најлошију у читавој феноменалној каријери. Последњу победу у плеј-офу Патриотси су забележили још 2007. године пре него што су их у Супербоулу добили Пејтон менинг и Џајантси.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара