Крај чаролије Мајкла Вика

Филаделфија поклекла пред Грин Беј Пекерсима у "репесажу" за улазак у доигравање НФЛ лиге. Контроверзном Мајклу Вику само једно додавање недостајало да направи право чудо. Балтимор Рејвенси прегазили млађани Канзас Сити. Пакао у том спорту, у Америци, почиње селедећег викенда.

Грин Беј Пекерси и Балтимор Рејвенси последња су два учесника доигравања НФЛ лиге, пошто су у сјајним мечевима за "вајлд кард" за учешће у плеј-офу савладали Канзас Сити Чифсе и Филаделфија Иглсе.

Иглсима је био потребан "тачдаун" да преокрену резултат у утакмици са Пекерсима, у којој су од самог почетка били у дебелом заостатку, али Мајкл Вик, талентовани квотербек који је имао силне невоље са законом због организовања борби паса, није успео да пронађе Рајлија Купера, па је лопту покупио одбрамбени играч Грин Беја Трејмон Вилијемс и послао Иглсе на одмор до следеће сезоне. Грин Беј - Филаделфија 21:16.

Иглси, који су се надали да би некакако могли зауставити трчања Пекерса, разочарали су најзахтевнију публику у НФЛ лиги, која је од тима очекивала више, јер је Филаделфија до пре две седмице деловала као тим спреман за највише домете, па чак и освајање Супербоула.

Посебно разочарење био је управо Мајкл Вик, који је током сезоне одиграо неколико сензациоланих утакмица, потпуно је заказао против Грин Беја, чији је квотербек Арон Робертс, због кога су Пекерси "каширали" легенду НФЛ лиге Брента Фавра, одлично контролисао меч, делио одмерена додавања без превеликог ризика и довео екипу до доигравања.

Ипак, наде Иглса да би могли добити меч поткопао је легендарни "шутер" Дејвид Ејкерс, који је промашио два покушаја, што се у поразу од пет поена показало кобним за екипу из највећег града Пенсилваније.

Осим Робертса, после чијих додавања су постигнута три "тачдауна", у екипи Пекерса сјајно је одиграла одбрана, али и млади "ранингбек" Џејмс Старкс, који је лопту пренео чак 123 јарда.

Одбрана Иглса, после килавог првог полувремена, у наставку је деловала као део тима који одговара реномеу који већ годинама има Филаделфија, па су нападу дали шансу да преокрене утакмицу, што се на велику жалост навијача није догодило.

Велика звезда Иглса, "вајд рисивер" Дешоун Џексон повредио се почетком меча, али га је лекарски тим експресно вратио на терен, што је пред крај утакмице умало донело преокрет, али остатак тима није имао довољно концентрације да искористи ту шансу.

Балтимор одржао јавни час Чифсима

Рејвенси су постигли два "тачдауна" после додавања квотербека Џоа Флака у утакмици коју је обележило чак пет изгубљених лопти младог тима из Канзаса. Балтимор - Канзас Сити 30:7.

Утакмица је решена у трећој четвртини, када је Балтимор приморао Чифсе на чак три грешке, после којих су Рејвенси успели да постигну 12 поена и практично окончају наде Канзас ситија да би против опасне екипе из Мериленда могли да направе изненађење.

Да ствар буде гора, пораз од Балтимора продужио је губитничку серију Канзас ситија у доигравању на невероватних 17 година и седам узастопних пораза.

Али, ни Балтимор се није усрећио, јер ће се у суботу састати са Беном Ротлисбергером и моћним Питсбург стилерсима. Гри Беј игра против Атланте.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије