“Спорт” изабрао Новака

Дневни спортски лист „Спорт" 54. пут заредом изабрао је најбољег спортисту године. На спектакуларној свечаности у хотелу „Континентал". Пред бројним угледним званицама из света спорта, политике, уметности, културе за најбољег српског спортисту у 2010. години изабран је, по други пут, тенисер Новак Ђоковић. Најбољи млади спортисти веслачице сестре Молдован.

Новаку је припала „Златна значка", традиционално признање које добијају спортисти који су остварили најбоље резултате у протеклој години. Новак Ђоковић је био мотор српског Дејвис куп тима који је на спектакуларан начин освојио „салатару", остваривши највећи успех у историји нашег тениса.

Оно што чини ову награду најпрестижнијом у нашој земљи је јединствени жири који је састављен од спортиста који су до сада освајали ласкаво признање „Спорта" - „Златну значку". Жири је ове године имао веома тежак задатак, да изабере новог „бесмртника".

Током 2010. године српски спортисти су освајали бројне медаље на светским борилиштима, а међу кандидатима за спортисту године су били тенисери Новак Ђоковић и Виктор Троицки, фудбалер Дејан Станковић, кошаркаш Милош Теодосић, одбојкаш Никола Грбић, ватерполиста Вања Удовичић, каратисти Милош Умићевић и Слободан Битевић, стрелац Зорана Аруновић и куглаш Вилмош Заварко.

Избор је пао на Новака Ђоковића коме је ово друго признање од „Спорта" јер је и 2007. године био проглашен за најбољег спортисту године.

ОД 33 бивша лауреата који су учествовали у гласању (прво место 3, друго 2, треће 1 бод) њих 14 је на прво место ставило Ђоковића, Зорана Аруновић је добила седам „тројки", Вањи Удовичићу и Дејану Станковићу је припало по пет „пол-позиција", а по једна одбојкашу Грбићу и тенисеру Троицком.

ВЕЋ 15 година „Спорт" бира и најбољег младог спортисту. Ово признање за 2010. заслужено су освојиле сјајне кајакашице БСК Борче, Николина и Оливера Молдован, освајачице златне медаље на СП за јуниоре и млађе сениоре у Москви.
Тако су наследиле атлетичарку Татјану Јелачу.

Компанија „Новости" и њен члан „Спорт" још једном су се потрудили да спортској Србији уприличе догађај за памћење. На једном месту нашли су се блистава спортска прошлост, оличена у члановима жирија за доделу „Златне значке", бриљантна садашњост коју чини десет најбољих спортиста. Коначно, пред Србијом је продефиловало и десет будућих спортских јунака, оних који сањају да се једног дана „Златна значка" нађе и у њиховим рукама.


Коначни пласман
1. Новак ЂОКОВИЋ (тенис) 54
2. Никола ГРБИЋ (одбојка) 34
3. Зорана АРУНОВИЋ (стрељаштво) 31
4. Дејан СТАНКОВИЋ (фудбал) 24
5. Вања УДОВИЧИЋ (ватерполо) 17
6. Виктор ТРОИЦКИ (тенис) 14
7. Милош ТЕОДОСИЋ (кошарка) 9
8. Вилмош ЗАВАРКО (куглање) 4
8. Милош УМИЋЕВИЋ (карате) 4
10. Слободан БИТЕВИЋ (карате) 1
НАПОМЕНА: име, спорт и број гласова

Лауреати од 2000.
2000. Вања ГРБИЋ (одбојка)
2001. Александар ШОШТАР (ватерполо)
2002. Дејан БОДИРОГА (кошарка)
2003. Влада ВУЈАСИНОВИЋ (ватерполо)
2004. Денис ШЕФИК (ватерполо)
2005. Данило ИКОДИНОВИЋ (ватерполо)
2006. Оливера ЈЕВТИЋ (атлетика)
2007. Новак ЂОКОВИЋ (тенис)
2008. Милорад ЧАВИЋ (пливање)
2009. Нађа ХИГЛ (пливање)
2010. Новак ЂОКОВИЋ (тенис)

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара