Ваздухопловно моделарство

Дуг избрисао такмичења

Комисија за ваздухопловно моделарство Међународне ваздухопловне федерације (ФАИ) избрисала је из календара сва такмичења у Србији за 2011. годину због дуга београдског клуба Аеролукс од 16.370 евра.

Аеролукс је био организатор Европског првенства 2009. године, а дуг је направљен на име котизације и осталих трошкова у класама брзински модели и модели за екипну трку у којима такмичења нису ни одржана. 

Савези Пољске, Шведске, Португала, Италије и Украјине зато су од комисије ФАИ тражили да се дуг наплати, саопштио је данас инфо-центар малих спортова у Србији.

Управни одбор Ваздухопловног савеза Србије наложио је Аеролуксу да до краја године измири сва дуговања или ће бити искључен из чланства у тој организацији.

Председник Аеролукса Љубомир Радосављевић који скоро две године одлаже исплату, и комплетна управа клуба доживотно су искључени из ваздухопловног спорта. Ваздухопловни савез ће покренути и поступак пред редовним судом.

Председник комисије ФАИ Боб Скинер већ је руководству српског савеза поручио да је изгубио поверење у ту организацију. Скинер је ту оцену образложио примедбом да у Србији има фондова за котиацију и одлазак на такмичења, као и за организацију Генералне Скупштине ФАИ у октобру идуће године у Београду, али не и за враћање дугова.

Српски такмичари у ваздухопловном спорту у 2010. години освојили су 16 медаља на Светском првенству у моделарству. Такмичарке у параглајдингу су на Европском првенству освојиле сребро и бронзу, а још једна бронза освојена је у мушкој конкуренцији.

Србија је 2011. године требало да организује 12 такмичења, међу којима по једно светско и европско првенство, и неколико светских купова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се