Србија негује дух олимпизма

Председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац изјавио је да је задовољан што је Генерална скупштина Европског олимпијског комитета одржана у Београду и да се нада да је Србија оставила утисак који је желела.

Дивац је нагласио да је Србија показала да је земља која поштује олимпијске вредности. Он је изразио задовољство што је наша земља на 100. годишњицу обележавања олимпијског покрета у Србији иммала прилику да угости "пријатеље из Европе и света, међу којима и председника Међународног олимпијског комитета Жака Рога".

"Био је изазов и задовољство да угостимо госте из Европе и света у години када славимо 100 година постојања ОК Србије. Посебно нам је драго што је дошао председник МОК-а Жак Рог и што су наши гости присуствовали централној прослави", рекао је Дивац на конференцији за новинаре после завршетка Генералне скупштине Европског олимпијског комитета (ЕОК).

"Србија је током ова два дана показала и да је земља која нема само богато олимпијско наслеђе, већ и визију будућности", рекао је Дивац на завршној конференцији за новинаре у београдском хотелу "Хајат".

Он је истакао да се нада да је Србија оставила утисак који је желела - да има богато олимпијско наслеђе и визију будућности. Дивац је додао да је срећан што је изабран у Извршни комитет Светске асоцијације националних комитета (АНОК), али да то није само његова заслуга већ свих људи у ОК Србије.

Генерални секретар ЕОК-а Патрик Хики оценио је да је Београд био сјајан домаћин Генералне скупштине.

"Импресиониран сам односом између Олимпијског комитета Србије и власти и мислим да је то заслуга председника ОКС Владе Дивца. Ретко се догађа да премијер отвори скупштину и ретко се виде председник и градоначелник, као што је било јуче на вечери", рекао је Хики.

Према његовим речима, Србија је мала држава али је дала допринос олимпијском покрету као да у њој живи 50 милиона становника.

Последњег дана заседања, гласањем је одлучено да се 2015. године летњи ЕYОФ (Европске олимпијске игре младих) одржи у Тбилисију (Грузија), а зимски ЕYОФ у Аустрији и Лихтенштајну.

Тбилиси је добио 26 гласова и победио Брно (Чешка) које је добило 21, док је заједничка кандидатура Аустрије и Литенштајна добила 24 и за један глас победила Сарајево.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара