Бубка: Брига о здрављу младих

Актуелни светски рекордер у скоку мотком и члан Међународног олимпијског комитета Украјинац Сергеј Бубка изјавио је да би брига за здравље младих људи, требало да буде највећи приоритет у систему спорта.

"Спорт је делатност која и постоји, између осталог, због очувања здравље омладине", рекао је Бубка који је боравио у Београду поводом одржавања Скупштине Европских олимпијских комитета.

Прослављени украјински атлетичар оценио је српски спорт као "успешан", али би се, по његовом мишљењу, требало вратити "старом систему спорта који је давао много боље резултате".

Бубка је истакао значај атлетике као базичног спорта, напоменувши да "ни једне Оимпијске игре не би биле то што јесу, да није атлетике".

"Атлетика чини суштину Олимпијских игара. На Играма у Пекингу 2008. године атлетика је остварила велики успех и оставила снажан печат", напоменуо је Бубка.

Украјински рекордер је ментор светске рекордерке у скоку мотком Рускиње Јелене Исинбајеве, која је недавно изјавила да јој је циљ да премаши Бубку у броју светских рекорда (35).

"Волео бих да Исинбајевој то пође за руком и због тога је често саветујем, мада она главнину тренажног процеса обавља самостално са својим тренером", изјавио је Бубка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара