Рог хвали Дивца

Жак Рог у Београду на отварању 39. Генералне скупштине Европских олимпијских комитета похвалио рад српског Олимпијског комитета. "Спорт и политика уједињени у Србији... Дивац сјајан лидер", рекао Рог. Дошле делегације 49 држава.

Први човек Међународног олимпијског комитета Жак Рог на отварању Генералне скупштине Европских олимпијских комитета похвалио српске олимпијце и рекао да је поносан на европско јединство.

"Топла добродошлица наших српских домаћина и сјајна организација овог значајног догађаја показују да су спорт и политика уједињени у Србији", рекао је Рог. "Олимпијски комитет Србије одлично ради захваљујући јеинству његовог вођства и целог олимпијског покрета. Дивац није само спортска величина већ је и сјајан лидер".

Рог је, такође, рекао и да Европа има кључну улогу у светском спорту.

"Поносам сам на европско јединство које се испољава и данас када су сви европски олимпијски комитети на једном месту", закључио је Рог.

Генералну скупштини Европских олимпијских комитета отворио је премијер Србије Мирко Цветковић.

"Велика је част за Србију што је нам је додељена улога организатора 39. Скупштине ЕОК-а. Задовољан сам што имамо прилику да угостимо представнике Олимпијских комитета 49 земаља, као и представнике Међународног олимпијског комитета на челу са Жаком Рогом", рекао је Цветковић.

"Организација овог скупа потврђује добар рад нашег Олимпијског комитета. Влада је препознала значај спорта и у наредном периоду ће унапредити подршку и развој, као и неговање спортског духа у Србији", рекао је Цветковић.

Делегатима су се обратили и министар омладине и спорта Србије Снежана Самарџић Марковић, председник ОКС Владе Дивац и председник Европских олимпијских комитета Патрик Хики.

После подне у Скупштини града предвиђен је званични састанак коме ће присуствовати председник Србије Борис Тадић, градоначелник Београда Драган Ђилас, председник ОКС Владе Дивац, председник МОК-а Жак Рог и председник ЕОК-а Патрик Хики.

Централна прослава 100 година ОКС на којој ће домаћин бити градоначелник Београда Драган Ђилас биће одржана вечерас у Скупштини града Београда.

Седница Генералне скупштине ЕОК-а трајаће два дана, а сутра, по завршетку заседања, биће одржана конференција.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара