Београд и олимпијци

Градоначелник Београда Драган Ђилас, председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац и председник националног Параолимпијског комитета Зоран Мићовић, потписали су протокол о финансирању припрема наших спортиста за Олимпијске игре, у Лондону 2012. године.

У циљу што боље припреме наших олимпијаца за Лондон, Београд је одлучио да да свој допринос, пре свега финансијски. Град је издвојио средства за припреме 42 такмичара на ОИ и за десет параолимпијаца.

"Надам се да ћемо заједничким напорима у Лондону освојити више медаља него у Пекингу", поручио је Ђилас,после потписивања протокола у Градској скупштини.

Градоначелник Београда оценио је да је учешће наших спортиста на Играма светло на крају тунела за све наше грађане

"Срећан сам што новац дајемо кандидатима за Олимпијске игре, чији ће сваки наступ у Лондону бити од великог значаја за све наше грађане", навео је Ђилас.

Он је напоменуо да ће град Београд учинити све да атлетичари у најскорије време добију дворану, стрелци адекватно стрелиште, а пливачи услове за тренинг.

"Сви заједно треба да будемо један тим, који ће донети срећу свим грађанима Србије", закључио је Ђилас.

Председник ОКС захвалио је градским властима на финансијској подршци српским олимпијцима. "Потрудићемо се да на Играма, у Лондону, освојимо што више медаља", обећао је Дивац.

Град Београд је обезбедио средства за припреме 42 такмичара у атлетици, пливању, веслању, стрељаштву, тенису, теквондоу и рвању, као и за десет параолимпијаца који ће се надметати у атлетским дисциплинама, стрељаштву и стоном тенису.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара