Пао Тигар

Дошао је и тај дан, Тајгер Вудс више није најбољи голфер света. Ту титулу од њега преузео је Енглез Ли Вествуд. Владавина Американца светским теренима почела је да се руши пре годину дана. Нови најбољи голфер, Ли Вествуд, до сада није освојио ниједан од највећих турнира.

Био је суверени владалац у овом спорту, али и владавини дугој пет година коначно је дошао крај. Амерички голфер Тајгер Вудс није више први голфер света.

Круну најбољег играча неочекивано је преузео Енглез Ли Вествуд, који до сада није победио ни на једном великом турниру.

Не може се рећи да је пад Вудса са првог места неочекиван, имајући у виду бурну прошлу годину у приватном животу овог голфера. Прошлог новембра јавност је открила његову аферу са љубавницом, после саобраћајне несреће у којој су њих двоје учествовали.

Хаос у приватном животу одразио се и на терен, где је до тада неприкосновени голфер, пружао очајне партије.

Годину дана после тога објављивања секс скандала у медијима, до тада најплаћенији спортиста света остао је без супруге, и великог броја спонзора, а сада и без првог места.

Нови први голфер света неочекивано је постао Енглез Ли Вествуд, који је искористио лоше партије највећих претендената на лидерску позицију, Мартина Крејмера и Фила Микелсона да заузме прву позицију.

Занимљиво је да је Вествуд постао тек четврти голфер у историји овог спорта који је заузео челну позицију а да није победио ниједан од највећих турнира.

Највећи Вествудови успеси су освојена друга места на Мастерс турниру и Отвореном шампионату ове године, као и трећа места на Отвореном првенству Америке 2009. године и трећа позиција на ПГА шампионату две године раније.

Вествуд је такође прошле године проглашен за најбољег европског голфера.

Иако је „склизнуо" са првог места, стручњаци предвиђају да ће се Тајгер Вудс веома брзо вратити на прву позицију.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се