Вилмош двоструки шампион

Вилмос Заварко српски куглашки репрезентативац освојио је две шампионске титуле и једну вицешампионску на Шампионату света у Рицингу у Аустрији. Златним медаљама окитио се у поједанчном делу - класик, као и у комбинацији, док је сребро освојио у дисциплини појединачно – спринт и науспешнији је такмичар првенства.

У финалу поједначно - класик, Заварко је сјајном игром савладао Јана Котизу из Чешке са 3:1 у сетовима (181:161, 150:151, 158:150 и 162:156) и 651:618 у чуњевима. Заварку је ово најбољи резултат на првенству света.

Бронзане медаље припале су Мађару Атили Немешу кога је Заварко елиминисао у полуфиналу и Словаку Ивану Чеху.

У комбинацији, где се сабирају најбољи резултати класика и спринта, Заварко је био бољи од Мађара Атиле Немеша и Македонца Бранка Манева.

У женској конкузренцији славила је у веома узбудљивом финалу Словенка Барбара Фидел. Победила је Чехињу Луцију Ваверкову са бољим резултатом у чуњевима 592:590, јер је у сетовима било 2:2. Две бронзе освојиле су хрватске куглашице Зденка Ореховец и Инес Маричић. У комбинацији славила је Урсула Цимерман из Немачке, испред Инес Маричић (Хрватска) и Габријеле Драјко (Мађарска)

У бодовању нација Србија је трећа са 154 бода. Најбоља је Хрватска са 161 поеном испред Мађарске са 159.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво