Две медаља за Србију

Дејан и Слободан обезбедили медаље. Првог дана на 20. Светском првенству за сениоре у каратеу, које се одржава у Београдској Арени, наши репрезентативци су осигурали две медаље. У финале у својим категоријама пласирали су се Дејан Умичевић и Слободан Битевић. Ивана и Тамара на корак од бронзе.

Елиминационим борбама у катама у мушкој и женској конкуренцији појединачно у Београду је почело је Светско првенство у каратеу за сениоре. Више од 1.000 такмичара из 85 земаља до недеље ће се у Београдској арени борити за одличја на планетарној смотри.

Дејан Умичевић пласирао се у финале у категорији преко 84 килограма. У одлучујућој борби он је савладао Бразилца Барбосу.
У категорији до 84 килограма Слободан Битевић се, такође, пласирао у финале.

Наше каратисткиње сестре Ивана и Тамара Филиповић су у репасажу и близу су освајања бронзаних медаља.

Марија Маџаревић у катама није успела да се пласира у четвртфинале, јер је од ње била боља Јапанска такмичарка Усами. У конкуренцији мушкараца у Катама Дејан Пајкић заавршио је такмичење у 2. колу елиминација.

Састав Србије:

Мушкарци борбе: Стефан Јоксић (до 60кг), Арсеније Тадић (до 67кг), Милош Јовановић (до 75кг), Слободан Битевић (до 84кг) и Дејан Умичевић (+84кг). Тим: Милош Јовановића, Слободан Битевића до 84 килограма, Дејан Умичевић,  Никола Јовановић, Милош Вуковић, Димитрије Јерковић и Милош Живковић.

Девојке борбе: Биљана Стојовић (до 50кг), Катарина Стрика (до 55кг), Сања Цвркота (61кг), Тамара Филиповић (до 68кг) и Ивана Филиповић (+68кг). Екипа: Биљана Стојовић, Катарина Стрика, Тамара Филиповић и Маја Јовановић.

Мушкарци кате:  Дејан Пајкић. Екипа: Драган Стојнић, Предраг Ђондовић и Иван Куневски.

Девојке кате: Марија Маџаревић. Екипно  у Ивана Степановић, Ана Кањух и Дуња Жерајић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара