Веслачи путују на Нови Зеланд

Селектор веслачке репрезентације Србије Небојша Илић рекао је да на предстојећем Светском првенству на Новом Зеланду од екипе очекује улазак у финале и борбу за медаљу.

"Моја очекивања су увек иста - улазак у финале и борба за медаљу.

Конкуренција на Новом Зеланду ће бити изузетно јака, али Никола (Стојић) и Марко (Марјановић) су већ показали да спадају у сам врх светског веслања. То доказују овогодишње бронзане медаље на Светском купу у Минхену и на Европском првенству у Португалу", рекао је Илић. 

На предстојећем Светском првенству, од 30. октобра до 07. новембра, у Карапиру на Новом Зеланду, за репрезентацију Србије такмичиће се у двојцу без кормилара Никола Стојић и Марко Марјановић и скифисткиња Ива Обрадовић.

Марјановић и Стојић су данас на Ади Циганлији обавили тренинг, а у току дана ће заједно са стручним штабом отпутовати на Нови Зеланд, где ће им се прикључити Ива Обрадовић, која је завршни део припрема обавила у САД.

Репрезентативац Никола Стојић истакао је да су његова очекивања пред најважније овогодишње такмичење изузетно велика.

"У протеклих неколико година, веслајући двојац без кормилара дешавало ми се да останем само на корак до уласка у финале Олимпијских игара, односно Светских првенстава, и то најчешће за мање од једне секунде", рекао је Стојић. "Не желим да се то деси и ове године. Напорно смо тренирали, још једна успешна и дуга сезона је иза нас. Међутим, темпирали смо форму и сигуран сам да ћемо дати максимум у Карапиру", додао је Стојић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара