Владимир Кличко брани титулу против Дерека Чизоре

Светски боксерски шампион у тешкој категорији Украјинац Владимир Кличко браниће титулу у верзијама ИБФ, ИБО и WБО против мало познатог Британца Дерека Чизоре у Манхајму 11. децембра.

Двадсесетшестогодишњи Чизора, који је у септембру савладао Сема Секстона и британској придодао титулу победника Комонвелт игара, изјавио је да је изненађен шансом да се домогне светске титуле.

"Знао сам да ће победа против Секстона поправити мој рејтинг, али ово је заиста изненађење", рекао је Чизора.

Тридесетчетворогодишњи Кличко, чији старији брат Виталиј брани титулу у ЊБЦ верзији у суботу против Американца Шенона Бригса, покушавао је да уговори меч са Британцом Дејвидом Хејом, власником једине преостале титуле коју браћа Кличко не поседују - у ЊБА верзији.

"Чизора је млад, брз и јак ударач.Тренер Емануел Стјуарт ми је обратио пажњу на његове квалитете и подсетио ме на меч који је Мухамед Али изгубио 1978. године против анонимног 24. годишњег боксера Леона Спинкса. Покушаћу да не пружум Чизори ни најмању шансу", рекао је Кличко.

Кличко је у каријери остварио 55 победа и три пораза, док је Чизора победио у свих 14 мечева, од којих девет нокаутом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво