Италијан Кудин победник "Спартатлона"

Италијански ултрамаратонац Иван Кудин победио је у традицоналном "Спартатлону", прешавши пут од Атине до Спарте дуг 245,3 километара за 23 часа три минута и шест секунди.

Други је на циљу био Холанђанин Јан Алберт Лантинк у времену 23:31,22, а трећи Немац Јан Прохаска резултатом 24:55,58 сати.

У конкуренцији жена, победила је Британка Емили Гелдер у времену 30:17,03 часова, чиме је заузела укупно 14. место.

Спартатлон се од 1983. године одржава на путу којим је пре 2.500 година, уочи и након Маратонске битке, трчао гласник Филипидес.

Он је пре битке отрчао у Спарту прешавши 245 километара, како би затражио помоћ у рату Атињана против Персије.

По легенди, после победе над Персијанцима у бици на Мартонском пољу Филипидес је претрчао још 42 километра, како би грађанима Атине јавио вест о победи, да би се потом срусио мртав.

У "Спартатлону", који је стартовао у петак у Атини, учествовао је 351 ултрамаратонац, а више од половине учесника није завршило трку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво