Порази наших шахиста

У четвртом колу шаховске Олимпијаде, која се одржава у Ханти Мансијску у Русији, мушка репрезентација Србије изгубила је од Француске 3:1, док је наша женска селекција поражена у дуелу против Кине резултатом 2:5:1,5.

После три победе на старту турнира, шахисткиње нису успеле да се одупру фаворизованим Кинескињама, које су према рејтингу друге фавориткиње за титулу. Ирина Чолушкина и Јована Ерић су пораже, Наташа Бојковић је после велике борбе ремизирала у 108. потезу, а победу за наш тим остварила је Анђелија Стојановић.

Упркос данашњем поразу, шахиткиње за сада остварују план и нису поквариле изгледе да се боре за пласан међу десет најбољих.

Шахисти су против Француске одиграли слабије него што се очекивало и лако су доживели други пораз. Никола Седлак и Бојан Вучковић су белим фигурама брзо ремизирали, а Александар Ковачевић и Роберт Маркуш као црни нису успели да пруже јачи отпор својим противницима.

После четвртог кола, шахисткиње Србије се налазе на 11, а шахисти на 60. месту.

Женска репрезентација Србије сутра ће у петом колу играти против Индонезије, док ће се наши најбољи шахисти састати са Пакистаном.

Србија - Француска 1:3

Никола Седлак - Максим Лагрев реми (30)
Владислав Ткачијев - Александар Ковачевић 1:0 (63)
Бојан Вучковић - Роман Едуард реми (30)
Себастијан Велер - Роберт Маркуш 1:0 (38)

Србија - Кина 1,5:2.5

Наташа Бојковић - Јиган Ху реми (108)
Венђун Ју - Ирина Чолушкина 1:0 (55)
Анђелија Стојановић - Ксу Жао 1:0 (61)
Ју Ванг - Јована Ерић 1:0 (27)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво