Трећа победа шахисткиња

Шахисткиње настављају са победама. У трећем колу шаховске Олимпијаде, која се одржава у Ханти Мансијску у Русији, женска репрезентација Србије савладала је Чешку резултатом 2,5:1,5 и тако остала на челу табеле са максмалним учинком.

Наша мушка селекције у дуелу против Фарских Острва није имала тежак задатак и остварла је победу од 4:0, чиме се након јучерашњег пораза од првог тима Русје вратила у борбу за врх табеле.

После два лака противника на старту такмичења, шахисткиње су данас имале равноправног ривала, а меч је одлучила Ирина Чољшкина, коју је селектор Ана Бендераћ први пут уврстила у екипу. Она је на другој табли искористила беле фигуре и у ефектном нападу савладала Катарину Немцову.

Наташа Бојковић, Анђелија Стојановић и Јована Ерић су сигурном игром без већих проблема успеле да освоје по пола поена, па ће наша селекција четврто коло дочекати на деоби првог до 11. места.

Шахисти су добар жреб искористили не само да лако освоје два бода, већ и да максимално увећају број поена, што на крају може да буде важно у случају деобе места.

У четвртом колу шахисткиње ће сутра играти против селекције Кине, која је такмичење почела као другопласирана по просечном рејтингу и 15 места је боље рангирана од нашег тима. Шахисти ће се састати са Француском, која има десети просечни рејтинг, што је седам места боље од наше екипе.

Србија - Фарска Острва 4:0
Александар Ковачевић - Дам Зиско 1:0 (43)
Џон Родгард - Бојан Вучковић 0:1 (36)
Иван Иванишевић - Олаф Борг 1:0 (57)
Хендрик Андерсен - Роберт Маркуш 0:1 (25)

Чешка - Србија 1,5:2,5

Ева Кулована - Наташа Бојковић реми (23)
Ирина Чољушкина - Катарина Немцова 1:0 (42)
Олга Сикорова - Анђелија Стојановић реми (44)
Јована Ерић - Тереза Олсорова реми (30).

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво