Бициклизам

Стевић победник 10. етапе

Иван Стевић, српски репрезентативац, члан српског профи тима Партизан Србија, победио је у последњој, десетој етапи јубиларне 60. трке „Око Бугарске“ воженој од Тројана до Тетевена од 148 км.

На циљ у Тетевен, Стевић је стигао после 3:32,53 часова вожње. Немац Роберт Бартко (Бранденбург) олимпијски шампион на писти из Сиднеја 2000, заузео је друго место у спринту, док је трећи стигао у Чех Леополд Кониг (Вирпул). На 14. место пласирао се Јован Зекавица а на 18. Жолт Дер у другој групи где је била и „жлта фланелка" 36- годишњи Бугарин Красимир Коев (Добрич) и која је стигла са преко пет минута заостатка!

Међутим, и ово је било довољно да Коев освоји, други пут у каријере „жлту фланелку" на „Обиколки". Тријумфовао је и 1998. Последњих 15 година возио је у Португалији, али му се прошле сезоне клуб расформирао и вратио се у малу бугарску екип из Добрича... Познат је по свакодневним тренинзима од 200 до 300 километра.

Стевић је мајсторски, паметно и тактички беспрекорно, возио у овој етапи - рекао је после циља селектор Радиша Чубрић. - Његова победа је само трешња на врху шлага на нашој торти овде у Бугарској. Захваљујем се мом помоћнику Душану Бановићу и осталим члановима стручног тима, њихова сарадња и беспрекоран тимски рад уткани су у наше супехе.

Стевић је тријумфовао и на пролазном циљу у Савлиеву и освојио 400 евра, а у Тетевену су прва тројица поделила и посебну награду градоначелника од 450 евра.

Рано се издвојила група у којој су били Стевић, два Бугарина, Чех Кониг, Бартко и један Шпанац. Ни један од ових возача није ни издалека угрожавао Коева. Направили су после 50 км велику предност, скоро пет минута, а Чубрић је посебно истакао одличну вожњу Стевића у финишу на веома лошем друму са коцком:

На осам километра пре циља напао је Бартко, али је на кратком брду пред улазак у град посустао и уловили су га, па је чак и пустио групу. Стевић се мудро возио, стално у другој - трећој позицији, а када се Бартко на спусту вратио у грпу, то је био сигнал да капитен репрезентације излети у последњих 500 метара и незадрживо у шампионском стилу, финишира! Сви смо се радовали овом успеху...

Чубрић је за Шампионат света у Мелбурну од 29. септембра до 3. октобра одредио три возача у елити Ивана Стевића, Жолта Дера и Есада Хасановића (сви Партизан Србија) и у конкуренцији до 23 године Јована Зекавицу чији је матични клуб Борац из Чачка а вози за Партизан Србију. На трци „Око Бугарске" у репрезентацији су били и Марко Станкович из Металца (Краљево) и Драган Спасић из нишког Железничара МБН.

Хасановић је на овој трци показао да је ове године наш најбољи возач. Да није напрвио неколико тактичких грешака, сигурно би био међу пет у генералном пласману. Жолт Дер је дошао у праву форму на овој трци. Стевић је спреман 80 процената, али мислим да ће једна трка у Мелбурну и потом тренинг до трке за елиту 3. септембра, помоћи да буде потпуно спреман. Зекавица је одлично возио и што је најважније није „изгорео" на „Око Бугарске", које нам је била одлична припрема за Шампионат света!

На трци „Око Бугарске" у судијском тиму био је српски арбитар Набојша Рајчић из Крагујевца а волонтирала је и нишки судија Марија Крстић.

У генералном пласману Коев је трку завршио са 56 секунди предности у односу на Рикарда Месту (Португалија, Палмеирас) и са 1,07 минута у односу на Пака Мансеба (Шпанија, Ираклион Крит Мурсија). Незванично, Хасановић је сачувао 11. позицију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво