Добар старт шахиста

У првом колу шаховске Олимпијаде, која се одржава у руском граду Ханти Мансијску, најбољи шахисти и шахисткиње Србије остварили су убедљиве победе.

Наша мушка селекција савладала је селекцију Монака са максималних 4:0, а истим резултатом шахисткиње су победиле Ирак.

У дуелу неравноправних ривала, шахисти су без проблема остварили победе на све четири табле, па тако са доста самопоуздања улазе у наставак такмичења, када ће на ред доћи много квалитетнији противници.

Занимљиво је да су тројица наших велемајстора приморали противнике на предају у 28. потезу, а нешто дуже је играо само Александар Ковачевић.

Шахиткиње су, према очекивању, имале лак посао против неискусних Ирачанки, а нешто јачи отпор пружила је само Амен Џеван на трећој табли против Марије Ракић.

На старту такмичења максималне победе од 4:0 постигло је 17 селекцја у мушкој и 27 националних тимова у женској конкуренцији.

У другом колу наша мушка селекција имаће најтежи могући задатак, јер ће јој противник бити прва селекција Русије, док ће шахисткиње играти против репрезентације Мексика.

Србија - Монако 4:0
Никола Седлак - Жан Франсоа Нелис 1:0 (28)
Патрик ван Холанд - Александар Ковачевић 0:1 (46)
Бојан Вучковић - Жан Филип Ђентило 1:0 (28)
Карл Рибегрен - Иван Иванишевић 0:1(28)

Ирак - Србија 0:4
Исмаел Ибрахим - Наташа Бојковић 0:1 (30)
Анђелија Сројановић - Варија Мохамед 1:0 (31)
Амен Џеван - Марија Ракић 0:1 (63)
Јована Ерић - Џалалуден Карен 1:0 (37)

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво