Веслачи иду по медаље

Селектор веслачке репрезентације Србије Небојша Илић предстојеће Европско првенство у Португалу назвао је "круном сезоне", а као циљ поставио освајање медаља.

"Европско првенство је за нас круна успешне сезоне за српско веслање. Наступићемо са рекордних пет посада. После изузетно успешних резултата на Светским куповима, циљ свих наших посада је борба за медаље", рекао је Илић.

Веслачи у уторак путују у португалски град Монте Вељо, у коме ће се од 9. до 12. септембра одржати Европски шампионат.

Србија ће се такмичити у пет дисциплина, а представљаће је: Никола Стојић и Марко Марјановић у двојцу, Ива Обрадовић у скифу, и Горан Јагар, Радоје Дјерић, Игор Васић и Миљан Вуковић у тешком четверцу.

Лаки четверац ће чинити Милош Томић, Ненад Бабовић, Немања Нешић и Милош Станојевић, а у дубл скулу наступиће Душан Богичевић и Јован Јовановић.

Најтрофејнији веслач Србије Никола Стојић није ни сада желео да обећа медаљу.

"Ја сам од оних спортиста који никад не обећава медаљу. Од Марјановића и мене много зависи у двојцу. Мислим да ће се за три медаље борити четири посаде. Уз нас, ту су и Италијани, Грци и Немци... У последњих месец дана поправили смо брзину, добро изгледамо на води", рекао је Стојић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво