Реми Ђукића, пораз Аврамова

Српски шахиста Небојша Ђукић поражен је у претпоследњем колу Светског првенства за слепе и слабовиде, које се игра у Београду, док је Сретко Аврам ремизирао.

Ђукић је поражен од Јацека Стаханчцика из Пољске, док је Аврам поделио поен са Дачијан-Михаилом Прибеануом из Румуније.

Од српских играча вечерас су победили Миленко Чабаркапа, Весо Аврам и Милорад Вулин, ремизирали су Иван Милосављевић и Предраг Радовић, док су поражени Жива Марков, Дамјан Јандрић и Павле Димић.

Коло пре краја на табели води Јури Мешков из Русије са седам поена, испред Оливера Милера из Немачке, Пјотра Дукачевског и Јацека Стаханчика из Пољске са по пола поена мање.

По шест поена има шест играча, док Сретко Аврам, Ђукић и Чабаркапа у групи од десет такмичара са по 5,5 поена. Марков и Весо Аврам су у групи од 13 играча са по пет поена.

По 4,5 поена освојили су Јандрић, Милосављевић, Радовић и Вулин, а по четири поена имају Димић, Урош Тадић, Стефан Јањић и Владан Петровић.

Турнир се завршава сутра, партијама деветог кола које у хотелу "Славија" почињу у 9 сати, а међусобно играју Сретко Аврам и Небојша Ђукић.

На Светском првенству за слепе и слабовиде учествује 121 такмичар из 32 земље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво