Жетва медаља на Балканијади

Млади српски бициклисти освојили су четири медаље, два злата, сребро и бронзу, првог дана Шампионата Балкана у вожњи на хронометар на стази у Бојчинској шуми у Јакову крај Београда.

Шампиони Балкана постали су јуниор Филип Павловић и кадет Милош Борисављевић, вицешапионском титулом окитио се кадет Стефан Стефановић док је бронза припала јуниору Ђорђу Стевановићу!

- Изузетан успех, посебно ми је драго због Филипа Павловића, који је у трци на хронометар у Сингапуру пре неколико дана на Летњим олимпијским играма младих пао и завршио на зачељу, а да је све било како треба био би у првих 15 - каже селектор јуниорске репрезентације Саша Гајичић - Добро смо почели, мислим да ће бити добро и у наставку...

Кадетску селекцију водио је селектор сениора Радиша Чубрић који је похвалио изузетну борбеност најмлађих српских бициклиста по великој врућини:

- Милош Борисављевић и Стефан Стефановић су показали врхунску вожњу. Мислим да ће и у друмској трци другог дана Шампионата Балкана бити у кругу кандидата за трофеје. Борисављевић је, недавно, на јакој трци у Аустрији сјајно возио у брдима и стаза за Шампионат Балкана му доста одговара.

У кадетској трци Борсављевић и Стефановић су претекли за балканске трофеје Румуна Влада. У јуниорској трци, балканске медаље освојили су Павловић, Бугарин Иванов и Стевановић. Словеначким бицклистима рачунали су се пласмани само за „Трофеј Београда - Велику награду Агробанке".

Организатор Шампионата Балкана, на коме учествују селекције Бугарске, Румуније, Македоније, БиХ, Словеније и Србије, је Бициклистички савез Београда, а покровитељ Скупштина града Београда. Помогли су и Секретаријат за спорт и омладину Београда, чији је представник Драган Ћирић присуствовао трци, Министарство омладине и спорта Србије и БС Србије као и градске општине Стари град, Сурчин, Барајево, Врачар, Нови Београд, Лазаревац, Вождовац, Земун, Раковица, Палилула... .

Председница Општине Барајево Бранке Савић је и председник Организационог одбора Шампионата Балкана.

Како је нагласио генерални секретар БС Београда Ранко Марић, Балкански шампионат су подржали и велики пријатељи бициклистичког спорта, угледне установе и фирме: АМСС, Албо, Аеродром Никола Тесла, Телеком, Дом здравља Ристић, БАС, Банем, ГСП, Београд пут, Кола Кола и Београдски сајам.

Јуниорска друмска трка возиће се у недељу од 10 часова и старт је код Спомен парка у Јајинцима, а циљ после 91,2 км на врху Авале. Млади бициклисти проћи ће кроз Рипањ и део овог насеља Тимочки крај, потом преко Гумчевог брда, Барајева, Манића, Сопота, Раље до врха Авале.

Кадети ће возити од Јајинаца преко Трешње, Раље, Ђуринаца, Раље, Трешње, подножја Авале до врха Авале и стаза је 65 км.

Резултати, Шампионат Балкана, хронометар, јуниори, 18,2 км: 1. Филип Павловић (Србија) 24:51,99, 2. Николај Иванов (Бугарска) 25:30,04, 2. Ђорђе Стевановић (Србија) 25:36,74... 5. Марко Даниловић (Србија) 26:06,00 минута.

Пласман за „Трофеј Београда - ВБ Агробанке": 1. Андреј Рајшп (Словенија) 24:46,07, 2. Павловић 24:51, 99, 3. Нејц Мајершич (Словенија) 25:16,08. 4. Иванов 25:30,04, 5. Стевановић 25:36,74 минута итд.

Кадети, 9,2 км, Шампионат Балкана: 1. Милош Борисављевић (Србија) 12:32,52, минута, 2. Стефан Стефановић (Србија) 13:05,10, 3. Богдан Влад (Румунија) 13:19,55, 4. Михаил Марциус (Румунија) 13:25,17 ...8. Лука Самарџић (Србија) 13:41,88 минута итд.

Пласман за „Трофеј Београда - ВН Агробанке": 1. Борисављевић 12:32,52, 2. Стефановић 13:05,10, 3. Мартин Отоничар (Словенија) 13:09,84 минута итд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво