Кличко и Бригс боксују у октобру

Украјински боксер Виталиј Кличко браниће титулу светског шампиона тешке категорије у WBC верзији против Американца Шенона Бригса у октобру у Хамбургу.

У саопштењу Кличковог менаџерског тима наводи се да ће се меч одржати 16. октобра у Хамбургу. Он ће, тако, после 11 година поново боксовати у Хамбургу, где са својом породицом живи од 1996. године.

"Срећан сам што ћу поново боксовати у Хамбургу, граду у коме сам почео професионалну каријеру. Шенон Бригс није само велики на речима, већ и у рингу и биће тежак противник. Он је искуснији од мене, боксовао је више професионалних мечева и један је од најјачих ударача у тешкој категорији. Добро ћу се припремити са тренером Фрицом Сдунеком", навео је Кличко у саопштењу.

Кличко (39) је боксовао на 42 меча и победио на 40, од којих 38 нокаутом. Он је четврти боксер, поред Мохамеда Алија, Ивандера Холифилда и Ленокса Луиса, који је три пута освајао шампионски појас у тешкој категорији.

Шенон Бригс (38) је до сада боксовао на 58 мечева и остварио 51 победу, 45 нокаутом и један нерешен резултат. Он је од 2006. до 2007. године био светски шампион тешке категорије у WBО верзији.

"Дуго покушавам да стигнем до борбе са Кличком. Када уђу у ринг, већина његових противника је на смрт уплашена. Притиснућу га и борићемо се. Кличко може да ужива у свом шампионском појасу још коју недељу, јер ће после 16. октобра тај појас бити мој", рекао је Бригс.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво