Стјепановићу бронза, двојац у финалу

Наш пливач Велимир Стјепановић оправдао је улогу кандидата за висок пласман - у финалу на 100 м делфин освојио бронзану медаљу(53,77). То је први трофеј за Србију освојен на првим Олимпијским играма младих у Сингапуру. Двојац без кормилара изборио пласман у финале. Кошаркажи забележили нову победу у игри три-на-три.

Ова бронза ми је важнија и дража од злата освојеног на ЕЈОФ-у прошле године у Тампереу. Оно су биле европске игре, а овде је цео свет. Ја сам трећи на свету на 100 делфин и да сад одем кући био бих задовољан - рекао је после проглашења победника Велимир Стјепановић, седаманестогодишњак сјајне пливачке будућности.

Распоред на победничком постољу био је реприза јучерашњег из полуфиналне трке. Најбржи је поново био Гјучол Чанг из Републике Кореје, друго место је освојио Чад ле Клос из Јужне Африке, а поновимо, Велимир Стјепановић је био трећи. Сва тројица били су данас бржи него у полуфиналу - Корејац 53,13, Јужноафриканац 53,31, а Стјепановић 53,77. Француз Метела, велики кандидат за трофеј уочи почетка Олимпијских игара младих, једва је стигао до финала, а вечерас је кренуо на све или ништа. Бар је покушао... БИо је најбржи на 50 метара, а у окрету престигао га је Корејац, а онда још петорица. Стјепановић је готово од старта до циља држао бронзану позицију - држао, држао и сачувао.

После проглашења победника нашем репрезентативцу на освојеном одличју честитали су Владе Дивац, председник Олимпијског комитета Србије, Снежана Самарџић-Марковић, министар омладине и спорта Србије, Ђорђе Вишацки, генерални секретар ОКС, др Бранислав Јевтић, шеф наше мисије на Олимпијским играма младих, Марко Симоновић, тренер кошаркша и, наравно, Кристофер Тидеј, тренер који брине о Вељином напретку и у клубу Хамилтон акватик у Дубаију и у нашем олимпијском тиму.

Српски двојац без кормилара у финалу Игара

Репрезентативци Србије у веслању Никола Симовић и Вук Матовић пласирали су се у финале трке двојаца без кормилара на Олимпијским игарама младих у Сингапуру, пошто су у полуфиналу заузели треће место резултатом три минута, 19 секунди и 82 стотинке.

"Трка је вожена у веома тешким условима, јер је ветар мењао правац и на тај начин ометао веслаче", напоменуо је тренер наших олимпијаца Александар Ивковић и додао да га је "одушевио сјајан финиш" његових ученика.

Представница Србије у скифу Јована Арсић није успела да се пласира у финале, па ће се сутра борити за пласман од 13. до 15. места.

Кошаркаши су у игри "баскет три на три" забележили другу победу, пошто су након Индије савладали Грчку са 34:14. До краја такмичења по групама српску репрезентацију очекују још сусрети са Новим Зеландом и Порториком.

Атлетичарка Катарина Илић није успела да се пласира у финале на 400 метара, пошто је трку завршила у времену 56, 41 секунда и заузела 11. место, па ће се сутра надметати у Б финалу.

Тенисерка Доротеја Ерић је због повреде одустала од даљег такмичења у Сингапуру, док су бициклисти Лазар Јовановић и Јелена Црногорац надметање завршили на 25, односно 26. месту.

У екипном пласману након првог дана такмичења бициклистички тим Србије дели 28. место у конкуренцији 32 екипе.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво