Маљковић: Мислим да смо способни да у Паризу освојимо више од девет медаља

Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић изјавио је да не воли да даје прогнозе, али је додао да мисли да српски олимпијски тим може да освоји више од девет медаља на предстојећим Играма у Паризу.

ОИ у Паризу биће одржане од 26. јула до 11. августа.

"Одмах по завршетку ОИ у Токију кренули смо да се спремамо за следеће ОИ, као што ћемо урадити и после Париза. Како се приближава почетак ОИ, тензија расте код тренера, спортиста, функционера, код људи који раде у ОКС. Општа мобилност", рекао је Маљковић за К1.

Он је истакао да српски олимпијски тим тренутно има 82 члана.

"Лазар Ковачевић је последњи који је узео квоту. Реално, можемо у свим спортовима да узмемо квоту. Можемо да изборимо још неку квоту у стрељаштву. Учесници олимпијског турнира у тенису биће познати после Ролан Гароса. Имамо прилику у теквондоу, боксу... Ако одбојкаши изборе пласман на ОИ, имаћемо између 115 и 120 спортиста, што је више у односу на Игре у Токију", додао је председник ОКС.  

Маљковић је истакао да не воли да даје прогнозе.

"ОИ су највећа фешта на свету. Ту се улаже огроман новац, бране се боје земље, традиција... Велики је притисак на спортисте. Био сам на седам Ф4 у кошарци, тај притисак и овај на ОИ, не могу да се мере. Знаш да те гледа цео свет, који је спреман да те критикује или велича. Моја екипа, која је јако добра, састоји се од 25 младих људи, међу којима су Милица Мандић, Марија Ристивојевић, Жарко Зечевић, Ђорђе Вишацки, који води ту групу. Они добро раде. Преносимо им искуство, мир, обилазе спортисте сваки дан... Не волим прогнозе, бесмислено је. До сада смо на ОИ освојили највише девет медаља", навео је Маљковић.

Додао је да није могао да верује да на прошлим Играма Новск Ђоковић и Ивана Шпановић нису узели медаље.

"Имамо очекивања и мислимо да смо способни да освојимо више од девет медаља. Да ли ће то да се деси, не знамо. Ко је помислио да Новак Ђоковић неће да освоји медаљу у Токију или Ивана Шпановић. Горан Обрадовић је плакао, колико му је тешко пало, ја сам га тешио, јер сви знамо колика је Ивана Шпановић хероина и шампионка. Тај дан ако Србија генерално буде имала ту врсту помоћи (среће), можемо да остваримо успех", истакао је председник ОКС.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво