Петорица српских рвача на квалификационом турниру за ОИ у Азербејџану

Петорица рвачких репрезентативаца Србије од 5. до 7. априла у Азербејџану учествоваће на европским квалификацијама за пласман на Олимпијске игре у Паризу.

Српску делегацију у Бакуу предводе председник Рвачког савеза Србије Дамир Шабић, селектор Милорад Докманац, тренери Стојан Добрев и Војислав Трајковић и физиотерапеут Владимир Милошев, а за олимпијске норме на струњачи у грчко-римском стилу ће се борити: Георгиј Тибилов (60 кг), Виктор Немеш (77 кг), Александар Комаров (87 кг), Михаил Каџаја (97 кг) и Борис Петрушић (130 кг).

Визу за Париз већ су обезбедили Мате Немеш, Хетик Цаболов и Стеван Мићић, а у Рвачком савезу Србије се надају да би на највећој светској смотри спорта у главном граду Француске могли да имају петорицу такмичара.

"Од почетка године смо заиста имали изванредне услове за припреме. То се посебно односи на последњу фазу коју смо одрадили у Данској и Поречу, где смо имали много прилике за добар спаринг са изузетно квалитетним рвачима", рекао је Виктор Немеш.

Истакао је да му је тријумф на међународном турниру у Данској много значио на пољу самопоуздања, пошто је забележио свих седам победа.

"Добро познајем све ривале који ће учествовати у квалификацијама у Бакуу. Неће бити нимало лако, конкуренција ће бити жестока, а да би дошао до финала и олимпијске норме мораћу да победим у четири меча", констатовао је Немеш.

Српски рвачи имаће још једну прилику да овере олимпијске визе и то на турниру светских квалификација које се од 9. до 12 маја одржавају у Истанбулу.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво