Турнир "Београдски победник - меморијал Бранко Пешић" - одлична увертира за најважнија такмичења у боксу

Директор бексерског савеза Србије Мане Марчета и селектор репрезентације Милан Пиперски и новинар Петар Денда у Јутарњем програму РТС-а говорили су о традиционалном турниру "Београдски победник - меморијал Бранко Пешић", о тренутној ситуацији у овом спорту и очекивањима на предстојећем Европском првенству које ће се одржати у Београду.

Финално вече боксерског турнира са дугом традицијом, квалитетом и поштовањем боксерског света, 61. "Београдског победника - меморијала Бранко Пешић" донело је 23 борбе из којих су крунисани шампиони овог такмичења.

Пехар намењен најбољој боксерки припао је Кристини Кулхуловој, а за најбољег боксера турнира проглашен је репрезентативац Црне Горе Томислав Ђиновић.

Гости Јутарњег програма РТС-а истакли су да је била одлична организација традиционалног турнира на којем је учествовало више од 130 спортиста из 16 земаља у мушкој и женској конкуренцији и да је то одлична увертира за предстојеће Европско првенство.

Београд ће од 14. априла бити домаћин најбољим боксерима Европе, а селектор репрезентације Милан Пиперски је говорио о тренутној припремљености репрезентативаца и очекивањима на турниру.

Главни град Србије биће домаћин и шампионата света у боксу за жене 2025. године, па су гости разговарали и о феномену женског бокса у Србији.

Закључено је да се у Србији племенита вештина све боље развија и даје одличне резултате, па су очекивања велика да се квалитетан рад награди и медаљана на предстојећим надметањима.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво