Читај ми!

Одржано финале ликовног конкурса "Идемо у Париз, Срећко и Фриж те воде на ОИ"

Финале наградног ликовног конкурса „Идемо у Париз, Срећко и Фриж те воде на Олимпијске игре”, у организацији Олимпијског комитета Србије (ОКС), Министарства просвете и Амбасаде Републике Француске у Србији, одржано је 15. марта у Француском институту у Београду.

У великом финалу, учествовало је 12 основаца, а троје најбољих такмичара награђени су путовањем у Париз на предстојеће Олимпијске игре.

Централна комисија, састављена од представника приређивача конкурса, чији је члан била и најуспешнија спортисткиња у избору Олимпијског комитета Србије за 2023. годину, атлетичарка Ивана Шпановић, одабрала је најбољих 12 радова.

Дванаесторо финалиста Конкурса такмичило се данас у квизу знања на тему олимпизма и Олимпијских игара и игри меморије. У веома неизвесном и узбудљивом надметању, а победу су однеле Петра Ковачевић, Матеа Милићевић и Лариса Фаркаш.

Троје најбољих такмичара награђени су путовањем на Олимпијске игре 2024. године. Награда подразумева превоз авионом у пратњи једног родитеља, смештај у Лилу и одлазак на две кошаркашке утакмице у Лилу.

Извршни директор Олимпијског комитета Србије, господин Дамир Штајнер уручио је награду Петри Ковачевић (ОШ „Данило Киш, Београд), која је освојила прво место у финалу конкурса.

Овакве активности су јако важне у раду Олимпијског комитета Србије, иако ми јесмо институција која брине о врхунском спорту, ми имамо и ту другу димензију која каже да треба да ширимо олимпијске вредности и олимпијски дух у Србији. Одушевљени смо, мислим да још увек нисмо до краја свесни чињенице да је скоро 10.000 деце учествовало у овом ликовном конкурсу широм Србије. Основна идеја била је да пошаљемо поруку да вредан и предан рад, креативност, памет и посвећеност ономе што се ради увек доносе добре резултате и лепе ствари у животу, и мислим да су ова деца данас имала прилике то да виде", истакао је Штајнер за сајт ОКС-а.

Помоћник министарке просвете, др Милан Пашић доделио је награду другопласираној учесници, Лариси Фаркаш (ОШ „Петефи Шандор“, Бечеј).

"Учествовањем у овом конкурсу, наши млади уметници, добили су прилику да кроз уметност и спорт, истраже и прикажу вредности које су у срцу олимпијског духа, вредности које укључују пријатељство, изузетност и поштовање. Драга децо, кроз ваше очи, имали смо прилику да видимо како младе генерације виде и доживљавају спорт и олимпијске вредности. Ауторе победничких радова очекује путовање у Париз на предстојеће Олимпијске игре и ја им овом приликом честитам и желим узбудљиво и инспиришуће путовање", изјавио је Пашић.

Директор Француског института у Београду, господин Станислас Пјере уручио је награду Матеи Милићевић (ОШ „Карађорђе“, Београд) која је такође заузела друго место на овом ликовном конкурсу.

"Част нам је и задовољство да сарађујемо са Олимпијским комитетом Србије и Министарством просвете на промоцији спорта међу младима у Србији. Када смо почели да радимо на конкурсу „Идемо у Париз, Срећко и Фриж те воде на Олимпијске игре!”, главни циљ нам је био да Олимпијске игре у Паризу учинимо доступним свој деци у Србији. Били смо импресионирани сазнањем да је скоро 10.000 младих талената из Србије послало своје радове", закључио је Пјере.

недеља, 28. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво