Читај ми!

Црвена звезда слави 79. рођендан; Терзић: Морамо да будемо пример свега најчаснијег у Србији

Спортско друштво Црвена звезда слави 79. рођендан. На стадиону "Рајко Митић" одржана је прослава и традиционална додела награда најбољим појединцима и екипама у протеклој години.

Црвена звезда је на стадиону "Рајко Митић" одржала свечану церемонију прославе 79. рођендана спортског друштва, а најбољим спортистима, тренерима и клубовима уручене су награде.

Председник Управног одбора Спортског друштва Црвена звезда и генерални директор фудбалског клуба Звездан Терзић рекао је на прослави да црвено-бели морају да буду пример свега најбољег и најчаснијег у Србији.

"Драги звездаши, честитам свима нама 79. рођендан наше Црвене звезде, најтрофејнијег клуба на овим просторима. Кад су оснивачи нашег клуба 1945. основали клуб, нису ни слутили у каквог ће гиганта израсти. Све те године емоције, успеха и резултата довели су до огромне моћи нашег клуба и грба", рекао је Терзић.

Истакао је да од резултата Звезде зависе емоције милиона људи и да те тежине грба морају да буду свесни.

"Не смемо никад да се опуштамо, увек морамо да имамо каменчић у ципели да нас жуља и опомиње да морамо више. Морамо да будемо пример свега најбољег. Пример свега најчаснијег и најбољег што има ова наша држава Србија. Честитке на резултатима, уз опомену да можемо боље. На то нас грб обавезује", нагласио је Терзић.

Немања Мајдов најбољи спортиста црвено-белих

Награду за најбољег спортисту Црвене звезде у протеклој години добио је џудиста Немања Мајдов, док је за најбољу спортисткињу проглашена џудисткиња Марица Перишић. Најуспешнији клуб био је фудбалски, а најбољи тренер Александар Филиповић, ватерполо стручњак.

Специјална признања заслужили су женски кошаркашки клуб, женски ватерполо клуб, шаховски клуб, џудо клуб и Кошаркашки клуб Црвена звезда.

Награду за животно дело добили су некадашњи рукометаш и тренер Јовица Цветковић и бивша кошаркашица Софија Пекић.

Најбољи пионир међу црвено-белима је картинг возач Давид Матлак, а најбоља пионирка млада тенисерка Душица Поповски. Најуспешнији клуб у тој категорији је фудбалски.

Награђени су кадети Милан Стевановић и Милан Цветковић, веслачи, док је за најбољу кадеткињу проглашена талентована одбојкашица Симона Матеска. У тој категорији најбољи клуб је женска атлетска екипа.

Награду за најбољег јуниора добио је кошаркаш Никола Топић, а најуспешнија јуниорка је рвачица Маша Перовић. Одликована је и јуниорска екипа карате клуба.

Најбољи тренер младих је Игор Лончар из веслачког клуба, најбољи млађи сениор фудбалер Коста Недељковић, а млађа сениорка каратисткиња Емилија Атанасијевић.

Награда "црвено-бело срце" додељена је Институту за трансфузију крви Србије, а признање за најбољег пословног партнера заслужила је компанија Телеком Србија.

За медијску личност године Звезда је прогласила доктора Ранка Рајовића, а посебну награду за "драгоцени тренутак" добили су ватерполисти црвено-белих за преокрет у финалу и освајање Купа Србије у сезони 2022/2023.

Звезда основана 1945. у Београду

Спортско друштво Црвена звезда основано је 4. марта 1945. године у Делиградској улици у Београду, на иницијативу групе студената коју су предводили Слободан Ћосић, Зоран Жујовић, Светозар Глигорић, Небојша Поповић и други.

Црвено-бела породица броји 34 клуба. Звездини клубови освојили су скоро 800 трофеја, док су црвено-бели спортисти освојили више од 40 олимпијских медаља.

Највећи успех остварили су фудбалери, који су 1991. године освојили титулу првака Европе и света, а најбољи у Европи били су и атлетичари, ватерполисти, каратисти и кошаркашице.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво