Ласице маскоте Зимских олимпијских игара 2026. године у Италији

Ласице Тина и Мило биће маскоте Зимских олимпијских игара које ће се одржати у Милану и Кортини 2026. године.

На прошлогодишњем фестивалу Санремо, уметнички директор и водитељ Амадеус је објавио отварање финалног конкурса за избор маскота које ће представљати Олимпијске игре Милано-Кортина 2026.

На другој вечери овогодишњег. 74. фестивала по реду, тачно годину дана касније представљене су две маскоте које представљају ласице, осмишљене од стране младих уметника (четрнаестогодишњака из Калабрије).

Фанови Зимских олимпијских игара су током читаве године имали могућност да гласају између две ласице и два цвета, који су били предлог ђака из Милана. Ласице су освојиле 53% гласова.

"Изабране су ласице јер представљају окретне животиње које живе на Алпима и које мењају боју онако како се мењају годишња доба" изјавили су из комитета за олимпијске игре.

Ласице ће кружити светом и представљати Италију. Прва се зове Тина, је светле боје и представља Олимпијске игре које ће бити одржане од шестог до 26. фебруара 2026, а друга тамније боје се зове Мило и представља параолимпијске игре исте године од 06. до 15.марта.

Имена маскота су повезана са локацијама на којима се одржавају олимпијске игре Тина (КорТИНА) и Мило (МИЛанО).

Две маскоте ће пратити шест малих висибаба "И Фло".

На бину Театра Аристон је изашао Ђовани Малаго, председник Конија (италијанске агенције за спорт) и Фондације Милано Кортина 2026. као и Федерико Бара, представник студената из школе у Катанзару који је поклонио Амадеусу мајицу са маскотама.

Зимске олимпијске игре Милано-Кортина одржавају се од шестог до 22. фебруара 2026. године.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво