Одложен боксерски "меч века" између Фјурија и Усика

Боксерски меч за титулу апсолутног светског шампиона у тешкој категорији између Тајсона Фјурија и Олександра Усика биће одложен због посекотине изнад ока коју је задобио британски боксер током спаринга.

Дуел боксера био је планиран за 17. фебруар, а требало је да се одржи у Ријаду у Саудијској Арабији. Нови датум меча биће објављен када се буде знао период који је потребан Фјурију за опоравак.

Фјури се извинио свом и Усиковом тиму, борцима који су требали да боксују пре њих, навијачима и организаторима у Саудијској Арабији.

"Апсолутно сам скрхан, јер сам се дуго припремао за ову борбу и био у одличном стању. Осећам се лоше због свих који су били укључени у овај догађај и марљиво ћу радити на новом датуму када око буде здраво", рекао је Фјури.

Британац има ВБЦ појац, а Усик је шампион у ВБА, ИБФ и ВБО категорији. Фјури је постао шампион тешке категорије 2015. године, након победе над Владимиром Kличком.

Победник ће бити први боксер који ће објединити све четири титуле и постаће први апсолутни шампион тешке категорије, после Ленокса Луиса 2000. године.

Квинсбери Промоушнс, промотерска организација је објавила да је Фјури задобио посекотину изнад десног ока на спарингу и да је та посекотина захтевала хитну медицинску помоћ.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво