ИСУ: Валијева дисквалификована, Русији бронза са ЗОИ у Пекингу 2022.

Међународна клизачка унија (ИСУ) саопштила је да ће репрезентација Русије у уметничком клизању добити бронзане уместо златних медаља са Зимских олимпијских игара у Пекингу 2022. године јер је њихова клизачица Камила Валијева дисквалификована због коришћења допинга, преноси АП.

Суд за спортску арбитражу (ЦАС) суспендовао је у понедељак Валијеву на четири године због коришћења допинга уочи ЗОИ у Пекингу. ЦАС је наложио да се обришу сви резултати руске клизачице од 25. децембра 2021. године што је утицало и на резултат репрезентације у уметничком клизању чија је она била чланица.

Валијева је била позитивна на забрањени лек за срце триметазидин у децембру 2021. године. Она је са селекцијом Русије освојила злато на ЗОИ у Пекингу.

ИСУ је данас објавила измењену табелу бодова са ЗОИ где је Валијевој одузето максималних десет бодова из оба наступа у том такмичењу.

У саопштењу ИСУ се наводи да ће златна медаља у екипној конкуренцији припасти селекцији САД, а репрезентацији Јапана ће припасти сребро.

Русија је пала са првог на треће место и то са једним бодом више испред четворопласиране Канаде.

Руски спортисти су се на ЗОИ у Пекингу такмичили под неутралном заставом и под именом Руски олимпијски комитет (РОК) након скандала са допингом 2014. на ЗОИ у Сочију.

 

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара