Акција "Црвено-бела крв" на Маракани - даваоцима бесплатне улазнице за утакмицу са Валенсијом

Црвена звезда позива навијаче да данас и сутра дођу на Стадион "Рајко Митић", али не да навијају и гледају утакмицу, већ да помогну. Традиционално, црвено-бели су организовали још једну хуманитарну акцију "Црвено-бела крв" и позивају све који могу и желе да дођу и буду добровољни даваоци крви.

Акција добровољног давања крви на Стадиону "Рајко Митић" почела је јутрос у 9.00 сати. Током преподнева се одазвало доста грађана и прва количина крви је већ отишла у Институт за трансфузију крви Србије.

Мирјана Кнежевић из Института за трансфузију каже за РТС да већ дуже време Институт располаже са једноиподневним резервама крви и да највише недостају А и нулта крвна група, позитивна и негативна.

"Надамо се и верујемо да ће данашња и сутрашња акција заиста попунити резерве које су на минимуму и да ће здравствени систем моћи нормалније да функционише у наредном периоду", наглашава Кнежевићева.

Истиче да су потребе болница велике и да је неопходно да резерве буду макар на тродневном нивоу како би здравствени систем несметано функционисао.

Подсећа да крв могу да дају све здраве особе старости од 18 до 65 година које се добро осећају, нису на терапији и нису имале било какву хируршку интервенцију у последњих шест месеци.

Кошаркашки клуб Црвена звезда је најавио да ће сви навијачи који дају крв добити улазницу за меч црвено-белих против Валенсије у 24. колу Евролиге. Утакмица је на програму у уторак од 20.00 у "Штарк арени".

Крв је дао и директор Звезде Милан Дозет. За РТС каже да је у питању лепа акција којој се чланови црвено-беле породице радо одазову у великом броју.

понедељак, 06. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара