Србија домаћин Европског јуниорског првенства у флег фудбалу

Српска асоцијација америчког фудбала (СААФ) биће домаћин Европског јуниорског првенства у флег фудбалу 2024. године, од 6. до 8. септембра.

Спортски комплекс у Ковилову ће дочекати националне тимове из целе Европе у категоријама дечака до 17 година, девојчица до 17 година и мешовитих тимова до 15 година.

Србија је до сада успешно организовала прво Европско првенство у флег фудбалу за играче до 15 година 2016. године.

"Овај догађај пружа фантастичну прилику младим спортистима да се повежу, поделе искуства из својих земаља и заједно допринесу популаризацији флаг фудбала. Турнир има за циљ стварање атмосфере где дух заједништва цвета уз узбуђење на терену. Организоваћемо турнир који ће пружити незаборавно искуство спортиста и промовисати флег фудбал у Србији и на Балкану", истакао је председник СААФ-а Никола Давидовић.

Директор Међународне федерација америчког фудбала Грегор Мурт изјавио је да су млади играчи у Европи будућност овог спорта.

"Европа има највећи број земаља које се такмиче за континенталног шампиона, па развој младих играча игра кључну улогу у будућем успеху тимова наших турнира", констатовао је Мурт.

Флег фудбал је верзија америчког фудбала са сличним правилима која се игра на отвореном или у затвореном простору. Најбитнија разлика је у томе што није дозвољен контакт међу играчима - блокирање, обарање и слично.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво