Читај ми!

Клизачица Софија Родић шампионка упркос отежаним условима за тренинг

Млада клизачица из Ниша Софија Родић иза себе има још једну сјајну годину и 10 освојених медаља. И даље су јој највећи проблем тренинзи због којих скоро свакодневно путује од Ниша до Софије.

Софија Родић је ове сезоне на 8 такмичења, освојила 10 медаља. Од тога 6 златних. У спринтерској дисциплини на 500 метара, постигла је друго најбоље време на свету у својој категорији.

“Најважније је имати редовне тренинге, јер чим се изгубе два три тренинга , па и то је много, само један кад се изгуби одмах ту пада форма. Мораш да будеш редован и наравно да се трудиш јер без труда нема ничега.“, истиче Софија Родић.

Њен рад сада помажу Клизачки савез и Олимпијски комитет Србије, а породица јој је и даље највећа подршка.

“Комплетна породица ја, супруга, син и остали дајемо све да јој обезбедимо што боље услове. Да би то обезбедили морамо пуно пута у току недеље да путујемо за Бугарску.“, констатује Софијин отац Петар.

Наша клизачица од 2018. године више пута недељно долази на тренинге овде у Софију, у дворану Зимен Дворец. Њен тренер је Евгенија Раданова вишеструка светска шампионка и освајач олимпијских медаља.

“Она има потенцијал да буде међу три најбоље у Европи. Ја то видим по њеним резултатима и томе колико озбиљно тренира.“ закључује Софијин тренер Евгенија Раданова.

Брзо клизање тренира од седме године, а на тренинге у Софију путује од девете. Каже да се већ навикла на такав темпо.

“Евентуално зато што је осми разред па има доста за учење и онда је ту мало тешко. Школа, па одмах на тренинг, враћај се колима касно увече, устај за школу, ту је проблем, али немам други избор.“, закључује Софија.

Наредна велика такмичења су у Мађарској и Италији, а највећи изазов биће Зимске европске игре младих. Иако већ сада размишља о Олимпијади, каже о томе ћемо када за то дође време.

недеља, 28. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво