Читај ми!

Шабачки традиционални почетак Нове године

Шапчани су првог дана у Новој години традиционално на хиподрому, а повод је први спортски догађај на овим просторима. То су новогодишње коњичке трке о којима за РТС извештава колегиница Тања Димитрић Мијаиловић. Тања, да ли су трке почеле, каква је атмосфера?

Трке су почеле и трке су завршене, па смо добили новогодишњег традиционалног победника. То је грло Феликс из штале из Уба. Иначе, за здравље и славље, радост и срећу окупили су се бројни заљубљеници у коње и коњички спорт овде на хиподрому.

Кажу, не само зато што је ово традиционално први спортски догађај, него је традиција у питању и љубав свих становника овог краја према галоперима. А на стази дугачкој 800 метара, шест галопера се надметало, пехар ће бити уручен врло брзо.

А кажу, онај ко понесе пехар, њега ће пратити и срећа и берићет ове године.

Са нама је на хиподрому и председник коњичког клуба. Ево, традиција је и 2024. и даље се наставља.

„Тако је, по традицији, новогодишња коњичка трка почиње тачно у 12 сати. Ово је традиција, ово је Шабац, ово је Мачва, заљубљеници у коњички спорт и ове године су се показали најбоље на свету. Овом приликом свима честитамо нову годину, много успеха на свим пољима, посебно мојим коњарима. Ми имамо осам тркачких дана ове године, почињемо од друге недеље априла. Стандардно успешне трке, шабачке свечаности, очекујемо једну узбудљиву и квалитетну сезону.“, рекао је Александар Перановић председник Коњичког клуба Шабац.

Хвала на разговору, свако добро ове године. Ево, видимо и победничко грло Феликс. И за крај да додамо, само како Шапчани кажу: ако ти у здрављу и срећу крене нова година, тако ће бити свих наредних дана.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво