Читај ми!

Микец зa РТС: Нисам ушао у финале Светског купа, али сам задовољан резултатом

Трофејни српски стрелац Дамир Микец је у Јутарњем програму говорио о свом издању на финалном турниру Светског купа у Дохи, где је рано испао из конкуренције за медаље.

Микец је испао у полуфиналу, пре свега захваљујући врхунском издању осталих такмичара, тврдећи да је његов резултат иначе довољан за пласман у финале.

"Лепо је што смо вас навикли на медаље и што је сада страшно кад неке нема. Лазар Ковачевић је узео сребрну, Зорана Аруновић је била четврта. Чак три Кинескиње су узеле медаљу испред ње, што је невероватно. Био сам на прагу финала, нисам лоше пуцао, колико су конкуренти били изнад просека. Тренер и ја смо задовољни резултатима у овом делу сезоне. Немамо за чим да жалимо, један круг ми је фалио за финале. Мој резултат је био довољан за финале, конкуренти су се сад распуцали. Нека су се распуцали у овом делу сезоне, онда ће доћи моје време кад буде још важније, надам се", рекао је Микец.

Двоструки шампион Европе, вицешампион света, пет медаља са светских купова су Микецови успеси ове сезоне.

"Остаје жал што нисам успео да одбраним Завршни турнир, затим 'дрвена медаља', тј. четврто место на Европским играма. Мотивације никад не мањка правим шампионима и врхунским спортистима. Увек се нађе нешто. Тек после Токија сам експлодирао и кренуо да нижем медаље. Следећа година је олимпијска, тада нам је и Европско првенство и мноштво светских купова. Све очи су упрте у јул и сва такмичења су томе посвећена", рекао је Микец из Дохе.

уторак, 14. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара