Спортски дан

Ди Марија пристао на четворогодишњи уговор са ПСЖ-ом

АП: Ди Марија пристао на четворогодишњи уговор са Пари Сен Жерменом. Jунајтед заинтерсован за Педра. Торински лист преноси да је "стара дама" врло близу одлуке да крене у потеру за једним од најбољих задњих везних фудбалера света. Бенитес: Бејл ће остати у Реал Мадриду. Донтеј Дрејпер у Локомотиви Кубањ. Давиде Астори нови фудбалер Фјорентине. Луиз: Волео бих да заиграм у МЛС-у. Иско и Оскар недостижни за Јувентус. Роналдо и Бензема због повредa пропуштају Ауди куп.

22.10 - Нападач лондонског Вестхема, Енер Валенсија, могао би да паузира три месеца због повреде, објавио је енглески премијерлигаш.

Репрезентативац Еквадора морао је због повреде потколенице да напусти терен у првом полувремену утакмице против румунске Астре Ђурђу, у квалификацијама за Лигу Европе прошлог четвртка у Лондону (2:2).

Валенсија не би требало да иде на операцију. Његова повреда могла би да буде санирана физикалном рехабилитацијом и очекујемо да се врати у екипу за 10 до 12 недеља, објављено је на клупском сајту.

21.40 - Фудбалски клуб Манчестер јунајтед заинтересован је за играча Барселоне Педра, пренели су британски медији.

Поједини шпански медији пренели су незваничне информације да је управа Манчестер јунајтеда послала своје представнике у Шпанију на разговоре око трансфера 28-годишњег Педра, али је Скај Спортс навео да до тога још није дошло.

У Педровом уговору постоји клаузула од 22 милиона фунти колико мора да плати заинтересовани купац како би започео преговоре, а то до сада ниједан клуб није учинио, пренео је Скај.

21.15 - Фудбалер Манчестер јунајтеда Анхел Ди Марија пристао је да потпише четворогодишњи уговор са Пари Сен Жерменом.

Особа која је упозната са ситуацијом око трансфера, рекла је агенцији Асошиејтед прес да ће Ди Марија крајем недеље у Паризу потписати уговор, након што прође данашње лекарске прегледе у Дохи.

Извор је желео да остане анониман пошто нема дозволу да јавно говори о трансферу пре него што буде озваничен.

Манчестер јунајтед је пристао да плати Аргентинца "за око 63 милиона евра", рекао је извор.

20.20 - Тренер Тотенхема Маурисио Покетино рекао је да ће фудбалер Роберто Солдадо остати у клубу, упркос спекулацијама да ће напустити Вајт Харт Лејн.

Солдадо је у сезони 2013-2014 из Валенсија прешао у Тотенхем, али се није добро снашао и постигао је само седам голова првенству.

Шпански медији су због тога спекулисали да ће 30-годишњи нападач отићи у Виљареал, који жели да се појача због наступа у Лиги Европа ове сезоне.

Солдадо је наш играч и у нашим је плановима. Не могу да потврдим да ће отићи из клуба, рекао је Покетино.

19.30 - Тренер Реал Мадрида Рафаел Бенитес рекао је да је уверен да ће фудбалер Гарет Бејл остати у клубу.

Британски медији су претходних недеља спекулисали да ће Бејл напустити Сантјаго Бернабеу пошто је за њега заинтересован Манчестер јунајтед.

Гарет је важан играч у нашем тиму и знам да је задовољан. Не желим да причам о понудама. Све је добро и сигуран сам да ће Бејл имати добру сезону, рекао је Бенитес, пренели су британски медији.

Такође, медији су спекулисали да би и Карим Бензема могао да напусти Реал и да је за њега озбиљно заинтересован Арсенал.

17.40 - Српски пливач Велимир Стјепановић није успео да се пласира у финале првенства света у Казању у дисциплини 200 метара слободним стилом.

Стјепановић је у полуфиналу препливао ту деоницу за 1:47,55 минута, што је било укупно 12. време.

Најбржи је био Американац Рајан Лохти резултатом 1:45.36.

Стјепановић, који је европски шампион у овој дисциплини, у полуфиналу је чак слабије пливао него у преподневним квалификацијама, када је остварио време 1:47,10 минута.

16.40 - Француски пливач Флоран Манаду освојио је златну медаљу у трци на 50 метара делфин, на Светском првенству у руском Казању.

Манаду је победио резултатом 22,97 секунди.

Он није успео да обори рекорд светских шампионата, који држи српски репрезентативац Милорад Чавић од 22,67 секунди, из Рима 2009. године.

Сребрну медаљу освојио је Бразилац Николас Сантош са 0,12 секунди заостатка, а треће место зауели су Мађар Ласло Чех и Пољак Конрад Чернијак који су деоницу препливали за 23,15 секунди, односно 0,18 секунди заостатка за победником.

16.20 - Британски пливач Адам Пити освојио је златну медаљу у трци на 100 метара прсно на Светском првенству у руском Казању.

Пити је победио резултатом 58,52 секунде.

Друго место заузео је Јужноафриканац Камерон ван дер Бург са 0,07 секунди заостатка а бронзану медаљу освојио је Британац Рос Мардок са заостатком од 0,57 секунди.

16.00 - Шведска пливачица Сара Сјостром освојила је златну медаљу и поставила нови светски рекорд у трци на 100 делфин стилом на Светском првенству у руском Казању.

Сјостром је трку препливала за 55 секунди и 64 стотинке и тако за десет стотинки поправила сопствени светски рекорд који је поставила јуче у полуфиналној трци.

Сребрну медаљу освојила је Дженет Отесен из Данске резултатом 57 секунди и пет стотинки, док је бронза припала Кинескињи Јунг Лу (57, 48 секунди).

15.30 - Фудбалери мадридског Реала Кристијано Роналдо и Карим Бензема пропустиће због повреда утакмице предсезонског Ауди Купа у Мнхену, у уторак и среду.

Роналдо ће паузирати због повреде леђа, док Бензема има проблем са бутрним мишићем десне ноге.

Поред Реала, на Ауди купу играју и домаћи Бајерн, Милан и Тотенхем.

Реал игра прву утакмицу сезоне са новопеченим чланом Примере Спортингом из Хихона 23. августа.

15.00 - Доскорашњи фудбалер Сандерленда Конор Викам потписао је петогодишњи уговор са Кристал Паласом, потврдио је енглески клуб.

Чуо сам сјајне ствари о клубу и надам се да могу да додам свој таленат и ојачам тим. Мислим да ми је потребан нови почетак. Сада сам се вратио кући и могу да се посветим својој породици и фудбалу, изјавио је Викам за клупски сајт.

Енглески медији пренели су да је Кристал Палас за трансфер високог нападача издвојио осам милиона фунти.

Викам је током каријере наступао за Ипсвич, Шефилд Венздеј и Лидс Јунајтед, док је за Сандерленд прошле сезоне забележио 40 наступа и шест пута се уписао у листу стрелаца.

Он је прошао све млађе селекције репрезентације Енглеске, а овдашњој јавности је остао упамћен после гола против репрезентације Србије у Крушевцу (0:2) у баражу квалификација за Европско првенство у Израелу.

14.30 - Фудбалер Јувентуса Сами Кедира паузираће два месеца због повреде мишића десне бутине, потврђено је на сајту италијанског клуба.

Кедира је повреду зарадио у пријатељској утакмици против Марсеја, па је тренер Јувентуса Масимилијано Алегри већ у 25 минуту морао да направи принудну измену.

Репрезентативац Немачке је овог лета стигао у Торино као слободан играч, пошто му је претходно истекао уговор са Реал Мадридом.

Он је за краљевски клуб одиграо 161 утакмицу и постигао девет голова, а претходно је носио дрес Штутгарта.

За репрезентацију Немацке забелеžио је 54 наступа и постигао пет голова.

14.00 - Фудбалер Манчестер Јунајтеда Бразилац Рафаел налази се близу трансфера у Лион, потврдио је председник француског клуба Жан Мишел Олас.

Рафаел је дошао у Лион. Преостале су још мале ситнице да склопимо договор са Јунајтедом, написао је Олас на свом Твитер профилу.

Рафаел је одлази из Јунајтеда након што је клуб појачао италијански репрезентативац и бивши десни бек Торина Матео Дармијан.

Бразилац је 2008. године прешао у Јунајтед из Флуминенсеа, заједно са братом близанцем Фабиом, а одиграо је 170 утакмица и постигао пет голова.

За најјачу селекцију Бразила наступио је два пута.

13.30 - Спортски директор Јувентуса Ђузепе Марота демантовао је да је Јуве заинтересован за доласке Иска из мадридског Реала и Оскара из Челсија и поручио да је главни циљ клуба да задржи Пола Погбу.

Четвороструки узастопни шампион Италије у потрази је за везистом, након што је Артуро Видал појачао Бајерн.

Још увек тражимо играча средине терена, али није нам много битан тип везисте. У саставу веч имамо Погбу, Маркизија, Кедиру и Переиру, али и Дибала може да игра на тој позицији. Иско и Оскар су врхунски фудбалери, али у нашем случају, не постоји могућност да их доведемо, рекао је Марота за италијанске медије.

Он је истакао да будучност Погбе у Јувентусу зависи искључиво од њега самог, као и да је "Стара дама" одбила понуду Барселоне од 80 милиона евра.

У модерном фудбалу одлуке играча су најважније. Иста ствар је и са Тевезом, којем смо допустили да се врати у своју Боку. Очигледно је да хоћемо да задржимо Погбу, али не можемо да приуштимо да му дамо велику плату. Остали могу вероватно двоструко више да му дају, закључио је Марота.

13.00 - Америчка пливачица Кејти Ледецки оборила је сопствени светски рекорд на 1.500 метара слободним стилом на шампионату света у Казању.

Ледецки, која такође држи светски рекорд и на 400 и 800 метара, у квалификацијама на 1.500 остварила је најбољи резултат свих времена - 15:27,71 минута.

Претходни рекорд износио је 15:28,36 минута, а поставила га је прошлог августа на Пан пацифичким играма.

Ово је осми светски рекорд за Ледецки, која је недавно завршила гимназију, а други на светском шампионату у Казању, после резултата Швеђанке Саре Сјестром на 100 метара делфин у квалификацијама у недељу.

12.30 - Фудбалер Пари Сен Жермена Давид Луиз изјавио је да би пре краја играчке каријере волео да се опроба у америчкој МЛС лиги.

Листу фудбалера који су се већ отишли "преко баре" чине нека од највечих светских фудбалских имена попут Андрее Пирла, Стивена Џерарда, Дидијера Дрогбе, Рикарда Каке, Давида Виље и Френка Лампарда, па би тако и Бразилац волео да крене њиховим стопама.

За пет или шест година МЛС ће бити једна од најбољих лига на свету. Само погледајте колико се звезда већ одлучило да каријеру настави у САД и верујем да бих у наставку каријере могао тамо да се опробам. Фасцинантно је како се лига развија и стадиони су пуни и на пријатељским утакмицама, изјавио је Луиз за амерички магазин Џи-Кју.

Током каријере Луиз је наступао за Виторију, Бенфику, Члеси, док је за ПСЖ прошле сезоне одиграо 35 утакмица и дао четири гола.

За репрезентацију Бразила забележио 51 наступ и три пута се уписао у листу стрелаца.

12.05 - Италијански репрезентативац и доскорашњи дефанзивац Каљарија Давиде Астори нови је члан Фиорентине.

Астори је прошао медицинске прегледе у Фиренци и потписаће вишегодишњи уговор са новим клубом.

Фиорентина ће за трансфер 28-годишњег штопера платити клубу са Сардиније око шест милиона евра.

Астори у "виолу" долази као замена за Стефана Савића, који је недавно прешао у Атлетико из Мадрида.

Он је прошлу сезону провео на позајмици у Роми, а претходно је играо за Кремонезе и Милан.

За репрезентацију Италије наступио је 10 пута и дао један гол.

11.50 - Амерички кошаркаш Донтеј Дрејпер каријеру ће наставити у Локомотиви Кубањ, објавио је руски клуб.

Дрејпер је прошле сезоне играо за Ефес, за кога је у Евролиги просечно бележио седам поена, 2,5 скокова и три асистенције.

Амерички плејмејкер, који наступа за репрезентацију Хрватске, током каријере играо је за Тулон, Остенде, италијански Вероли, Цедевиту и мадридски Реал.

Он је 2011. године проглашен за најбољег играча Еврокупа, када је предводио екипу Цедевите.

10.20 - Јувентус је довео Самија Кедиру овог лета, чиме је јасно покушао да надогради свој везни ред, који су у међувремену напустили Артуро Видал и Андреа Пирло. Међутим, немачки репрезентативац има доста проблема са повредама, што је челне људе „бјанконера" натерало да потраже додатно решење.

Како преноси торински лист „Тутоспорт", Јувентус је врло близу врло амбициозне одлуке да покуша да доведе Хавијера Маскерана из Барселоне.

Остварење овог трансфера је заиста јако тешко замислити, имајући у виду значај који омалени Арентинац има за игру првака Европе. Уз то, питање је колико је и Маскерано мотивисан да напушта комфор Камп Ноу стадиона у овом периоду своје каријере.

Од раније је познато да каријеру планира да заврше тамо где ју је у почео - у Ривер Плејту.

10.00 - Најбољи тенисер света Новак Ђоковић и даље је убедљиво први на АТП листи са 13.845 бодова, испред другопласираног Швајцарца Роџера Федерера који има 9.665 бодова.

Виктор Троицки је и ове недеље 20. са 1.629 бодова, док је Душан Лајовић напредовао три позиције и сада је 112. са 485 бодова.

Филип Крајиновић је забележио пад од 26 места и ове недеље је 123. са 447 бодова.

09.25 - Најбоља српска тенисерка Ана Ивановић задржала је шесто место на ВТА листи са 3.765 бодова, док је Јелена Јанковић, после јучерашњег тријумфа у кинеском Нанчингу, напредовала два места и сада је 23. тенисерка света са 2.020 поена.

Александра Крунић је задржала исти број бодова (889) као и прошле недеље, али се спустила један степеник ниже и сада је 64. на ВТА листи, док се понирање Бојане Јовановски наставља и сада је 96. тенисерка света са 637 бодова. У односу на прошлу недељу то је пад од 11 места.

Американка Серена Вилијамс и даље је неприкосновена са 12.721 бодом. Следе Марија Шарапова из Русије са 6.490 и Румунка Симона Халеп са 5.151 бодом.

09.00 - Трећу годину узастопно Американац Џон Изнер освојио је АТП турнир у Атланти, пошто је у финалу савладао кипарског тенисера Маркоса Багдатиса са 6:3, 6:3.

До десете титуле у каријери Изнер је дошао за мање од сат времена захваљујући, пре свега, фантастичном сервису. Против Багдатиса одсервирао је 13 асова, а на целом турниру на којем је одиграо четири меча, чак 90!

У финалном мечу погодио је 28 првих сервиса, од којих је освојио 27 поена. Ништа мање ефикасан није био ни на другом сервису, на којем је изгубио само два од укупно 11 поена.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара