Сабине Кем: Стање Шумахера све боље

Менаџер Михаела Шумахера саопштила да његово здравствено стање напредује. Дани Алвес, након много перипетија и опречних изјава, ипак иде из Барселоне на крају сезоне. Kедира близу преласка у Јувентус. Милојевић: Завршавамо најбољу сезону у историји клуба. Рафа Бенитес би био јако срећан у Реалу, каже његов менаџер. Међутим, Анчелоти жели да остане на клуп, на потезу је председник Перес. Тренер кошаркаша Реала Пабло Ласо трећу годину заредом најбољи тренер у Ендеса лиги. Нејмар: Дунга може да нас врати на врх.

22.00 - Фудбалери Француске до 17 година освојили су другу титулу првака Европе, посто су надиграли Немачку са 4:1. "Триколорима" је победу хет триком обезбедио Одзон Едуар.

Француска, која је тријумфовала и 2004, повела је неколико секунди пре краја полувремена сјајним ударцем Едуара са 12 метара, што је био први гол који су Немци примили на турниру.

Седам минута касније Едуар је поново погодио "мету", али су Немци брзо смањили голом Ердинка Катракаса, да би Едуар поново заблистао у 70.минуту, док је за потпуно потонуће немачког брода био одговоран управо њихов фудбалер Гокан Гул који је аутоголом ставио тачку на меч.

Следеће првенство Европе за играче до 17 година биће одржано 2016. у Азербејџану. 

21.45 - Боксери Флојд Мејведер и Мени Пакјао тестирани су по 19 пута уочи њихове "борбе века" у Лас Вегасу и сви налази били су негативни на недозвољене супстанце, пренели су амерички медији.

Мејведер је 2. маја у Лас Вегасу победио Пакјаа једногласном одлуком судија и остао непоражени светски шампион у велтер категорији.

Како је навела Спортска комисија Неваде, обојица су по 11 пута дали узорке урина и по осам узорака крви, а међу специјалним анализама обављени су и тестови на допинг крви ЕПО и хормон раста.

Наведени су и датуми давања узорака, међу којима последњи пут 2. маја.
Сви узорци били су негативни на недозвољене супстанце. 

20.45 - Суд за спортску арбитражу у Лозани саслушао је жалбу Гибралтара, који жели чланство у Светској фудбалској федерацији.

ЦАС је у саопштењу навео да ће две стране сада доставити додатне правне аргументе, али није саопштио када ће донети одлуку о жалби.

Случај највероватније неће бити решен пре почетка конгреса Фифе, следеће недеље у Цириху.

Гибралтар је чланица Европске фудбалске уније од маја 2013. године, али му није дозвољено да игра у квалификацијама за Светско првенство у Русији 2018. године под окриљем Фифе. Извршни комитет Фифе одбио је прошлог септембра захтев Гибралтара за пријем у чланство пошто не испуњава услове из статута светске куће фудбала - није независна држава коју су признале Уједињене нације.

Ако ЦАС усвоји жалбу Гибралтар би могао да постане 210. чланица Фифе и буде у жребу за квалификације за Мундијал у Русији 2018. године. Жреб ће се обавити 25. јула у Санкт Петербургу.

20.30 - Тренер Атлетика из Билбаа Ернесто Валверде договорио се да продужи уговор на још годину дана, што значи да ће остати на клупи баскијског клуба до краја идуће сезоне.

После приличних тешкоћа на почетку ове сезоне, Валверде је успео да доведе клуб до финала Купа краља, у којем ће се састати са Барселоном на Камп Ноу 30. маја.
Билбао би могао да заврши на седмом месту у Примери, уколико победи Виљареал у суботу, чиме би освојио место у Лиги Европе.

Валверде је тренирао Билбао у последње две сезоне, као и у периоду од 2003. до 2005. године.

20.10 - Мушка одбојкашка репрезентација Србије изгубила је од Бугарске са 3:2, по сетовима 23:25, 25:22, 17:25, 29:27 и 15:8, у првој од две пријатељске утакмице у оквиру припрема за Светску лигу.

Утакмицу у дворани УСЦ Вождовац на Бањици посматрало је 500 гледалаца, а судили су Мирко Јанковић и Зоран Радовановић.

Други пријатељски меч на програму је у суботу од 10 часова .

Сениори Србије играће у Светској лиги у А групи Прве дивизије са Бразилом, Италијом и Аустралијом.

Изабраници Николе Грбића гостоваће у оквиру првог викенда Бразилу, а мечеви у Бело Хоризонтеу одиграће се у петак, 29. маја и у недељу 31. маја.

Бугарска ће у Светској лиги играти у Ц групи Друге дивизије са Кубом, Канадом и Аргентином. 

19.40 - Теретни брод вукао је на реци Темзи испод моста Тауер рагби лопту величине 8,2 метра којом је рекламирао Светски куп у рагбију, који ће се у септембру и октобру ове године одржати у Енглеској.

Велика лопта "путоваће" у наредних 100 дана по Великој Британији и Ирској, као најава великог рагби такмичења.
На обали Темзе данас је приказан и трофеј Веб Елис куп, који се додељује победнику.

Светски куп у рагбију одржаће се од 18. септембра до 31. октобра у Енглеској.

19.35 - Француски тренер Ерв Ренар поднео је оставку на место селектора актуелног победника Купа африцких нација Обале Слоноваче.

Четрдесетшестогодишњи стручњак предводио је "Слонове:" до њихове прве афричке титуле од 1992. године, када су у фебруару у финалу на пенале победили Гану.

Ренар је један од главних кандидата за новог тренера Лила.

Рекао сам себи после успеха на Купу Африке да ће од тога бити тешко остварити нешто боље, па сам зато прихватио нови изазов, рекао је Ренар.

Ренар је на кормилу актуелног шампиона Африке од августа 2014, када је потписао двогодишњи уговор, који ће сада бити окончан.

19.00 - Менаџер Манчестер Јунајтеда Луј Ван Гал уверен је да ће голман Давид де Хеа остати у клубу, упркос томе што је мадридски Реал озбиљно заинтересован за њега.

Двадесетчетворогодишњи Де Хеа који је "већ виђен" као савршена замена за Икера Касиљаса, имао је одличну сезону и у среду је освојио награду за најбољег играча Јунајтеда.

Ван Гал је на конференцији за новинаре пред последњу утакмицу сезоне у Премијер лиги против Хала у недељу, нагласио да Де Хеа још није спаковао кофере.

Верујем да ће Де Хеа остати у клубу. Желим да он брани на утакмици против Хала, јер је неопходно да изведем најјачи састав, рекао је Ван Гал.

18.25 - Менаџер легендарног возача Формуле 1 Михаела Шумахера саопштила је да његово здравствено стање напредује, 17 месеци пошто је претрпео тешке повреде главе на скијању у Француској.

Срећни смо што можемо да кажемо да је његово здравствено стање све боље, када се узме у обзир озбиљност повреда које је имао, рекла је Сабине Кем, а преноси агенција АП.

Она је додала да ће још дуго трајати борба за све који су укључени у опоравак Шумахера.

17.45 - Фудбалер Реал Мадрида Сами Кедира близу је преласка у Јувентус, пренели су шпански медији.

Немачком репрезентативцу у јуну истиче уговор са Реалом и напустиће Сантјаго Бернабеу као слободан играч. Шпански лист АС пренео је да је агент 28-годишњег фудбалера разговарао са челнцима Јувентуса и рекао им да је Кедира заинтересован за трансфер.

Кедира је ове сезоне имао проблема са повредама, одиграо је само 628 минута у 17 утакмица - 11 у првенству, три у Купу краља, две у Лиги шампиона и једну на Светском клупском првенству. Откако је 2010. године дошао из Штутгарта Кедира је био првотимац Реала, али је због озбиљне повреде колена пропустио већи део сезоне 2013-2014.

17.00 - Тренер фудбалера Чукаричког Владан Милојевић рекао је уочи утакмице против Спартака у последњем колу Суперлиге да је иза његове екипе најбоља сезона у историји клуба.

"Утакмица са Спартаком је последња у такмичарској сезони и после освајања Купа могу да кажем да је најбоља сезона у историји Чукаричког. Актуелни састав је исписао странице историје клуба", рекао је Милојевић. Он је додао да очекује тежак меч против Спартака, посебно јер су Суботичани под императивом победе како би избегли пласман у бараж.

"Неће бити лака утакмица, респектујемо Спартак као екипу. На домаћем терену играју квалитетно, а ми ћемо учинити све да затворимо сезону као што смо почели", додао је он. Милојевић је навео ће утакмицу због суспензије пропустити Никола Јанковић, као и Станиша Мандић који се приључио омладинској репрезентацији Србије на Новом Зеланду.

16.00 - Бразилски фудбалер и члан Барселоне Нејмар истакао је да је његов сународник Дунга прави избор на месту тренера репрезентације и поручио да национални тим може да врати на врх светског фудбала. Петоструки светски прваци опоравили су се од испадања у полуфиналу Светског првенства од Немачке и нанизали осам победа у пријатељским утакмицама, уочи Копа Америке који се игра следећег месеца у Чилеу.

"Бразил има сјајан тим и можемо да заузмемо прво место на сваком турниру. Ако наставимо да тренирамо добро као до сада, и да слушамо савете тренера нема сумње да ћемо поново бити најбољи", изјавио је 23-годишњи нападач за бразилски Рекорд.

Барселонин ас је откако је преузео капитенску траку у осам утакмица забележио је исто толико погодака, а ове сезоне ефикасан је и у дресу Барселоне где је постигао 37 голова у свим такмичењима. Нејмара пре Копа Америка чека и финале Лиге шампиона против Јувентуса 6. јуна у Берлину.

15.00 - Фудбалер Јувентуса Фернандо Љоренте рекао да је Барселона најбољи тим на свету и фаворит у предстојећем финалу Лиге шампиона, али да у фудбалу не побеђују увек фаворити.

Знамо да ће бити веома тешко, јер ћемо играти против екипе која је, по мом мишљењу, најбоља на свету. Имају три играча у нападу који су са друге планете, али ми ћемо покушати да играмо нашу игру и да победимо, рекао је Љоренте за Мундо Депортиво.

Лионел Меси је најбољи играч на свету. Имају и Луиса Суареса и Нејмара, који имају невероватан квалитет, али је Меси и даље број један. Барса је фаворит, али у фудбалу не побеђују увек фаворити, казао је Љоренте. Он је навео да верује да његов тим има више шанси јер је реч о само једној утакмици, а не о две.

Не знам шта је потребно за победу против Барселоне. Претпостављам да ћемо морати да одиграмо савршен меч, без грешаке, рекао је Љоренте.

Јувентус и Барселона састаће се 6. јуна у Берлину у финалу Лиге шампиона.

14.00 - Тренер Реалa, Карло Анчелоти рекао да жели да остане на Сантјаго Бернабеу и да ће остати све док у клубу не кажу другачије.

Још нисам разговарао ни са ким у клубу. И даље о себи размишљам као о тренеру Реала... Све док клуб не каже другачије. У недељу или понедељак би требало да се састанемо и да разговарамо о будућности. Биће фантастично ако останем, јер то желим, рекао је Анчелоти. Он је истакао је увек био у добрим односима с председником клуба Флорентином Пересом, и да ће тако остати чак и ако напусти Реал.

Ако останем, бићу срећан, ако одем, одлазим после две фантастичне године. Мој осећај је да ћу остати. Желим да наставим, јер волим овај клуб и град... Не сметају ми гласине о мојим наследницима на клупи Реала, као што су (тренер Наполија Рафаел) Бенитес и други. То је нормално, такве ствари се дешавају у фудбалу, рекао је Анчелоти.

13.00 -Тренер фудбалера Јагодине, Симо Крунић рекао да његова екипа мора да учини све против ОФК Београда како би опстала у лиги.

Покушавали смо на све начине да побољшамо игру и остваримо бољи резултат. Нисмо успели у томе. Сада, када је најтеже, треба да покажемо колико вредимо. У овим тешким тренуцима за клуб морамо да урадимо све да останемо у Супер лиги, рекао је Крунић.

Јагодина ће у недељу дочекати ОФК у утакмици у којој јој је потребна победа како би обезбедила опстанак. Крунић је казао да је изненађење што се Јагодина нашла у таквој ситуацији.

 

12.00 - Тренер Реал Мадрида Шпанац Пабло Ласо трећу годину заредом добио је признање за најбољег тренера сезоне у Ендеса лиги. Награду је добио од Шпанског удружења кошаркашких тренера, на основу резултата које је остварио са екипом Реал Мадрида ове сезоне.

Ласо је истакао да му је веома драго што људи препознају његов стил игре и да је поносан на то што је у претходне четири сезоне три пута биран за тренера године.

Бити без пораза као домаћин читаве сезоне јасно говори о снази овог тима, рекао је Ласо на додели награде.

Током године Ласо је два пута добијао награде за тренера месеца у октобру и новембру, а поред појединачних награда у својој колекцији је придодао и трофеје Евролиге, Купа и Суперкупа Шпаније.

11.10 - Тренер Борца Богић Богићевић изјавио је да очекује тежак сусрет са новим шампионом Партизаном и поручио да се нада повољном резултату како би екипа избегла бараж за опстанак у Суперлиги.

Због пораза у последња два кола дошли смо у незгодну ситуацију и уколико претрпимо пораз очекујемо бараж. Зато нам не преостаје ништа друго него да дамо све од себе како бисмо забележили добар резултат и избегли ту незгодну ситуацију, казао је Богићевић Танјугу.

Искусни тренер истиче да је Партизан најбољи клуб у земљи и сматра да Чачанима домаћи терен неће бити предност јер црно-бели у граду на Морави славе свој успех.

Наша шанса лежи у потрошеним амбицијама и мотивима Београђана који су осигурали титулу. За њих ће сусрет са нама бити више ревијалног, него такмичарског карактера, оценио шеф струке Борца.

10.45 - Фудбалер Квинс парк ренџерса Чарли Остин рекао је да је позив у репрезентацију Енглеске расплакао његову мајку.

Моја мама је почела да плаче када сам јој рекао, било јој је баш драго. Искрен да будем, не могу да опишем како се осећам, рекао је Остин британским медијима.

Селектор Енглеске позвао је Остина у национални тим за утакмице против Ирске и Словеније.

Остин је ове сезоне био најбољи стрелац своје екипе, постигавши 17 голова у Премијер лиги. 

10.00 - Тренер Наполија Рафаел Бенитес био би веома срећан да преузме Реал Мадрид, рекао је његов менаџер Гарсија Килон.
Шпански медији навели су Бенитеса као најозбиљнијег кандидата да замени Карла Анчелотија на клупи Реала следеће сезоне.

Рафаел је играо у Реалу, из Мадрида је и тренирао је Б тим тог клуба. Мислим да би био истински срећан да једног дана води Реал Мадрид. Тренутно, ипак, нема ничега конкретног, рекао је Килон.

Бенитес је у каријери водио Валенсију до две титуле у Примери, а потом је са успехом тренирао Ливерпул, са којим је освојио Лигу шампиона.

Медији су последњих недеља нагађали да би Бенитеса на клупи Наполија могао да замени тренер Сампдорије и некадашњи селектор Србије Синиша Михајловић.

09.00 -Фудбалер Барселоне Дани Алвес напустиће клуб на крају сезоне јер није договорио продужетак уговора, преноси каталонски лист "Спорт".

Шпански медији недавно су писали да би Алвес могао да остане, али је играч одбио последњу понуду да настави сарадњу јер сматра да није довољно цењен у Барселони.

Алвес ће на лето без обештећења изабрати нову средину, а најближи је трансферу у Манчестер Сити и Пари Сен Жермен.

Овај 32-годишњи фудбалер је од 2008. године члан Барселоне, за коју је одиграо 341 утакмицу и постигао 20 голова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара