Спортски дан

Шкулетић и Пејчиновић освојили Куп Русије

Локомотива из Москве освојила Куп Русије. Италијански лист "Газета дело спорт" пише да ће шпански стручњак Рафаел Бенитез преузети Реал Мадрид. Хамилтон најбржи на првом тренингу у Монаку. Шмит остаје у Леверкузену до 2019. У навијачим нередима у Бразилу једна особа након експлозије петарде изгубила шаку. Јелена предала меч због повреде. Цонга сматра да је Надал и даље фаворит на Ролан Гаросу. Блатер: Има помака у односима челника фудбалских савеза Палестине и Израела. Холанђанин Михаел Ван Праг одустао је од изборне трке за председника ФИФА.

22.00 - Канадски тенисер Милош Раонић отказао је учешће на Ролан Гаросу пошто се још увек није опоравио од операције стопала.

Тужан сам јер морам да се повучем са овогодишњег Отвореног првенства Француске. Покушао сам да се вратим после операције, али нисам успео. Наставићу са рехабилитацијом како бих се спремио за сезону на трави, написао је Раонић на свом Твитер профилу.

Шести рекет света оперисао је стопало на десној нози пре две недеље након што је елиминисан у четвртфиналу Мастерса у Мадриду.

Раонић је прошле године на Ролан Гаросу дошао до четвртфинала, када је бољи од њега био српски тенисер Новак Ђоковић. 

20.40 - Фудбалери московске Локомотиве победили су екипу Кубана са 3:1 (0:1) после продужетака и тако освојили осми Куп Русије у историји клуба.

Локомотива је до првог трофеја дошла после година, а успех добија још више на значају јер ће наредне сезоне играти у Лиги Европе, иако се тренутно налазе на седмом месту у домаћем првенству.

Кубан из Краснодара повео је голом Владислава Игњатева у 24. минуту, али су "Железничари" преокренули резултат погоцима Баје Нијасеа у 73, Мбарка Бусуфе у 104. и Алексеја Миранчука у 111.

Српски штопер Немања Пејчиновић одиграо је свих 120 минута за Московљане, док је Петар Шкулетић цео меч преседео на клупи. 

19.00 - Млади српски тенисер Пеђа Крстин пласирао се у четвртфинале челинџера у турском Ескишехиру, пошто је савладао Индијца Шакета Миненија са 6:4, 6:2.

Крстин је за нешто мање од сат времена победио 196. тенисера света, а у наредној рунди играће против Ремија Бутиљеа из Француске.

Турнир у Турској игра се за наградни фонд од 42.500 евра. 

17.15 - Некадашњи фудбалер Манчестер Јунајтеда и Тотенхема Теди Шерингем именован је за менаџера енглеског четвртолигаша Стивенејддза, објављено је на сајту клуба.

Шерингем је током 25-годишње играчке каријере постигао 288 голова на 755 утакмица за Милвол, Ђургарден, Нотингем Форест, Тотенхем, Манчестер Јунајтед, Портсмаут, Вест Хем и Колчестер.

Најбоље тренутке доживео је у Манчестер Јунајтеду, где је освојио три титуле Премијер лиге, ФА куп, Черити шилд и Интерконтинентални куп, а био је стрелац гола и невероватног преокрета у финишу против Бајерна (2:1) у финалу Лиге шампиона 1999. године.

За репрезентацију Енгелске наступио је 51 пут и дао 11 голова.

Стивенејџ је у тек завршеној сезони завршио на шестом месту енглеске Лиге два, а у баражу за пласман у виши ранг поражен је од Саутенда. 

16.00 - Фудбалер Челсија Белгијанац Еден Азар највероватније ће пропустити последњи меч сезоне у Премијер лиги против Сандерленда, пошто је хитно подвргнут операцији три умњака.

Како је саопштила Асоцијација фудбалских новинара, Азар неће моћи да прими ни награду за најбољег фудбалера године, на свечаности која се одржава вечерас.

Азар је одиграо 37 мечева ове сезоне у Премијер лиги, али у недељу највероватније неће моћи да наступи на последњој, 38. утакмици на Страмфорд Бриџу, када ће Челсију бити уручен трофеј првака Енглеске, први од 2010. године.

15.30 - Јелена Јанковић предала је Американки Слоун Стивенс четвртфинални меч турнира у Стразбуру због повреде.

Јанковић је предала меч после првог сета, који је за 36 минута изгубила са 1:6.

15.00 - Нападач Квинс Парк Ренџерса Чарли Остин позван је у репрезентацију Енглеске за пријатељски меч против Ирске следећег месеца, као и за квалификациони меч шампионата Европе против Словеније 7. јуна у Љубљани.

Двадесетпетогодишњи Остин ове сезоне постигао је 17 голова за КПР, који је упркос његовом учинку испао из Премијер лиге. Поред Остина, позив у репрезентацију добили су још двојица дебитаната - нападач Лестера Џејми Варди и голман Барнлија Том Хитон.

"Одавно смо већ бацили око на Остина, али до сада није било прилике да га позовремо, јер смо имали испуњену квоту нападача", рекао је селектор Енглеске Рој Хоџсон. Он је додао да ће Остин имати прилике да се показе на тренигу, али да не може да му обећа да ће играти на предстојећим мечевима.

14.30 - Шампион Формуле 1, возач Мерцедеса Луис Хамилтон остварио је најбрже време на првом тренингу уочи трке за Велику награду Монака. Хамилтон је остварио време од минут, 18 секунди,750 и био је за 0,149 секунди бржи од возача екипе Торо Росо Макса Верштапена, који први пут вози у Монаку.

Трећи најбржи био је Данијел Рикардо из Ред Була са 0,336 секунди заостатка, а четврти је био Себастијан Фетел из Ферарија са заостатком од 0,384 секунди за Хамилтоном.

Возач Мерцедеса Нико Розберг, који је у последње две године побеђивао у Монаку, заузео је девето место са заостатком од 1,012 секунди за Хамилтоном. Он ће покушати да постане први возач после Ајртона Сене који је три пута узастопно побеђивао у Монаку. Други тренинг одржаће се касније, квалификације су на програму сутра, а трка за Велику награду Монака возиће се у недељу од 14 часова.

13.50 - Бивша светска и европска шампионка у брзом ходању Италијанка Ана Марија Сидоти преминула је у 44. години после дуге и тешке болести. Олимпијски комитет Италије саопштио је да је Сидоти умрла код куће у сицилијанском граду Ђојоса Мареа.

Сидоти је освојила злато у ходању на 10 километара на шампионатиу света 1997. године, као и две титуле првакиње Европе 1990. и 1998. Она је три пута учествовала на Олимпијским играма, заузевши седмо место на 10 километера на ОИ у Барселони 1992. године.

Сидоти је иза себе оставила супруга Пјетра и три сина, Федерика, Едоарда и Алберта.

 

13.30 - Тренер Бајера из Леверкузена Роџер Шмит продужио је уговор до 2019. године, упркос томе што није обезбедио аутоматско учешће у квалификацијама за Лигу шампиона. Иако је избор Шмита за тренера Бајера био изненађење у априлу 2014, он је у међувремену задобио огромно поверење клуба и подршку навијаца због атрактивне нападачке игре коју практикује.

"Шмит је већ у првој години ангажмана испунио наше наде и очекивања', рекао је директор клуба Михаел Шаде. Он је истакао да иза отворене игре тима "стоји потпис Шмита".

"Леверкузен сада негује стил који је препиознатљив и код куће и на међународној сцени", рекао је Шаде. 

12.30 - Тренер Наполија Рафаел Банитез замениће на клупи мадридског реала Карла Анчелотија, тврди данашња "Газета дело спорт".

Италијанска штампа увелико бруји да је шпански стручњак завршио ангажман у Наполију, са чијим челницима би већ данас требало да се састане и званично оконча сарадњу.

Скај спортс је јуче објавио да Бенитез није одговорио на понуде Ливерпула, Манчестер Ситија и Вест Хема.

11.45 - Кандидат за председника Међународне фудбалске федерације (ФИФА) Холанђанин Михаел Ван Праг одустао је од изборне трке, пренела је агенција АП.

Како се наводи, председник Фудбалске фдерације Холандије дао је пуну подршку јорданском принцу Али бину ал Хусеину који је заједно са Португалцем Лисом Фигом противкандидат актуелном председнику ФИФА Сепу Блатеру.

Избори за првог човека ФИФА биће одржани 29. маја.

11.00 - Председник Светске фудбалске федерације (ФИФА) Сеп Блатер рекао је да има помака у односима челника фудбалских савеза Палестине и Израела.

Блатер је додао и да се нада да ће се избећи гласање за предлог ФС Палестине да се Израел суспендује из међународних такмичења.

Блатер је казао да је остварен напредак у односима два савеза после разговора с премијером Израела Бењамином Нетањахуом.

Ипак, Блатер додаје да је и даље препрека захтев Палестине да се суспендује Израел.

09.30 - Друголигашки меч бразилског фудбалског шампионата био је прекинут на скоро сат времена, пошто су избили навијачки нереди у којима је једна особа након експлозије петарде изгубила шаку.

Како преноси агенција АП, до насилних нереда дошло је испред стадиона на којем је Америка играла против Оларије.

Управа Америке објавила је на Твитеру да је један њихов навијач изгубио шаку, пошто је петрада експлодирала, а други навијач је том приликом задобио повреде грудног коша.

Утакмица је прекинута на сат времена, док амбулантна кола нису повређене људе пребацила у оближњу болницу.

Како преноси бразилски лист "Ланце", испред стадиона је било и пуцњаве.

08.30 - Француски тенисер Жо-Вилфред Цонга сматра да је Рафаел Надал и даље фаворит на Ролан Гаросу.

Надал је изгубио само један меч на Грен слему у Паризу у последњих десет година, али је ове сезоне у веома лошој форми, чак и на шљаци.

Неколико година људи причају да је Надал завршио своје, али он наставља да побеђује на Ролан Гаросу. Он је и даље фаворит. За десет година титулу му је узео само једном Роджер Федерер, који није мали играч, рекао је Цонга.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара