Удовичић: Санкционисати све одговорне за нереде у спорту, случај Рађен порука младима

Нови закон о спорту ће, поред осталог, предвидети санкције и за друге одговорне у случају нереда на трибинама, изјавио је министар омладине и спорта Вања Удовичић гостујући на РТС-у. Он је рекао да случај допинга његовог дугогодишњем саиграча Николе Рађена може да буде пример младима да не направе сличне грешке.

"Желимо да санкционишемо онога кога можемо, а то је делегат ако не прекине утакмицу, организатора спортске приредбе који не покрене дисциплински поступак против оних који су започели нереде, смањењем за три бода, одлазак у нижу лигу. Мислим да су то добре норме да одговорно кажемо да желимо да решимо ситуацију у спорту", рекао је Удовичић гостујући у Јутарњем дневнику на нашој телевизији.

Он је додао и да је жеља Министарства да чланарине за децу у клубовима буду смањене.

"Лично сам учествовао и водио равне расправе и увек сам наводио посебан акценат на норме које се односе на децу. Желимо да спорт буде доступан свима, да не буде привилегија. Знамо да је чланарина један од основних момената у финансирању клубова и јако је тешко било направити једнакост између потреба клуба и родитеља, Чланарина може највише да буде 10 одсто у односу на месечни приход грађана", рекао је Удовичић.

Додао је да ће закон предвидети и бесплатне прегледе за децу од шест до 14 година, а да Министарство жели да уведе ред и у области рада са децом, ко и на који начин ради са њима, питање менаџера у спорту...

Удовичић је појаснио да јавна расправа о закону о спорту траје до 1. јуна, а да га досадашња охрабрује да је на правом путу.

На питање о циљевима за Олимпијске игре наредне године у Рију, Удовичић је рекао да је Србија спремна за више медаља него што их је освојено у Лондону.

"Верујем да делегација из Рија мозе да буде боља него што је била наша у Лондону. Дубоко верујем да је Србија спремна за седам медаља", рекао је Удовичић.

Случај Рађен - порука младим спортистима

Министар омладине и спорта је говорио и о "случају Рађен, рекавши да то може да буде порука младим спортистима и да верује да ће Рађен смоћи снаге да што пре изађе из те ситуације и помогне им и укаже на негативне појаве у спорту.

"Постоји пар тешких момената од како сам постао министар и ово је један од најтежих. Никола је мој дугогодишњи пријатељ и саиграч и јако ми је тешко да осудим и да кажем нешто на ту тему. Познавајући га, мислим да ће учинити све што може и да ће смоћи снаге да помогне другима да не направе такву грешку", рекао је Удовичић.

Министар је за РТС рекао да је на Рађену да што пре смогне снаге и изађе из овакве ситуације, јер може да помогне млађим спортистима и укаже на негативне појаве у спорту.

Светска пливачка федерација (ФИНА) привремено је суспендовала Рађена пошто је 17. фебруара после утакмице Светске лиге између репрезентацијаШпаније и Србије у Мадриду установљено да је користио недозвољене супстанце.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара