Спорт уживо: Зелено светло за Косово

Извршни комитет Фифе одобрио фудбалерима са Косова да играју пријатељске утакмице, али одобрење важи "само за младе селекције, клубове, аматерске и женске екипе". Мишел Платини ће, наредне седмице, захтевати од независних дисциплинских органа Уефе драстичније казне за Србију. Јусеин Болт има наследника, а он је млади Аустралијанац Џејмс Галагер. Абрамович спремио "непристојну понуду" за Фалкаа. Теодосић пресудио Барси.

22.30 - У првом мечу 17. кола Бундеслиге, Бајерн и Борусија из Менхенгладбаха поделили бодове (1:1). Гости су повели поготком Маркса у 21. минуту, изједначио је резервиста Шаћири у 59. Бајерн је још раније обезбедио титулу јесењег шампиона Бундеслиге, док су гости са овим бодом тренутно на шестом месту на табели.

22.00 - Познати су и последњи учесници топ 16 фазе Евролиге. Из групе Ц, у даље такмичење пласирали су се Жалгирис, Олимпијакос, Ефес и Каха Лаборал. Резултат последњег кола: Каха Лаборал - Цедевита 97:70, Олимпијакос - Армани 82:81 и Жалгирис - Ефес 71:53.

21.20 - Полувреме у Бундеслиги, Менхенгладбах води против Бајерна са 1:0, стрелац је био Маркс у 21. минуту са беле тачке.

21.10 - Америчка скијашица Линдзи Вон открила је данас да је 2008. године патила од депресије и да је користила лекове како би превазишла поремећаје у расположењу. "Нисам могал да устанем из кревета, осећала сам се безнадежно, празно, као зомби. Нисам чак могла ни да плачем", рекла је Вонова за магазин "Пипл". Она је додала да је на наговор супруга Томаса Вона потражила помоћ и отишла код доктора.

21.00 - Фудбалски клуб Манчестер Сити саопштио је вечерас да је у прошлој сезони пословао са губитком од 97.9 милиона фунти. То је за скоро 100 милиона фунти мање него претпрошле сезоне, када је Сити изгубио 189,6 милиона. Према правилима Европске фудбалске уније (УЕФА) о финансијском фер-плеју, ниједан клуб на трогодишњем нивоу не сме да буде у минусу.

20.50 - Полувремена на мечевима Ц групе Евролиге: Каха Лаборал - Цедевита 49:30, Олимпијакос - Армани 45:38 и Жалгирис - Ефес 35:30.

20.30 - На Алијанц арени почео сусрет између Бајерна и Борусије из Менхенгладбаха, дерби меч 18. кола Бундеслиге.

20.01 - Почела последња три меча прве рунде Евролиге. Састају се: Каха Лаборал - Цедевита, Олимпијакос - Армани и Жалгирис - Ефес. 

20.00 - Амерички кошаркаш Мајк Биби каријеру би могао да настави у НБА лигашу Мемфису, преносе вечерас локални медији. Биби на почетку нове сеозоне није успео да пронадје клуб, али је сада почео да тренира са Мемфисом. Током каријере играо је за Ванкувер, Сакраменто, Атланту, Вашингтон, Мајами и Њујорк, где је прошле године у просеку постизао три поена и две асистенције. Биби има 34 године, а у 14 НБА сезона одиграо је 1.001 меч, од тога 951 као стартер. У најјачој кошаркашкој лиги на свету просечно је бележио 14.4 поена, 3.1 скок и 5.7 асистенција.

18.30 - Женско финале тениског грен слема Ју-Ес Опена 2013. године биће одиграно у недељу, а мушко у понедељак, одлучили су данас организатори последњег грен слем турнира сезоне. То ће бити први пут да актери имају дан одмора пре мечева за титулу. Овим је прекинута традиција "супер суботе", када су на програму била оба мушка полуфинала и женско финале, док су мушкарци меч за титулу играли у недељу.

18.00 - Тренер фудбалера Лиона Реми Гарде рекао је вечерас да се унапред зна да ће Пари Сен Жермен ове сезоне постати првак Француске. Лион тренутно води на табели са три бода предности у односу на ПСЖ, а два клуба састаће се у недељу од 20 сати на стадиону Парк принчева. "Утакмица је важна, али не и кључна у борби за титулу и нећемо морати да донсимо закључке после меча. Сви знамо ко ће на крају бити првак, а ми спадамо међу оне који ће покушати да им отежају посао што је више могуће", рекао је Гарде на конференцији за новинаре.

16.07 - Оскар Писторијус наставља да промовише спорт којем је већ толико дао. Освајач шест златних одличја на Параолимпијским играма у Дохи и први атлетичар са инвалидитетом на једним Олимпијским играма (у Лондону је у трци на 400 метара стигао до полуфинала), снимио је промотивни видео у којем трчи против коња. И наравно побеђује...

16.00 - Председник Реал Мадрида Флорентино Перез спремио је 70 милиона евра за јануарску куповину Герета Бејла, преноси упућени „Ел Мундо Депортиво".

15.35 - Извршни комитет Фифе одобрио фудбалерима са Косова да играју пријатељске утакмице, али одобрење важи "само за младе селекције, клубове, аматерске и женске екипе". Фифа је у мају дозволила Косову да игра пријатељске мечеве у свим конкуренцијама, али је после протеста Србије суспендовала ту одлуку.

15.34 - Америчка скијашица Линдзи Вон, са редним бројем 16, пала је у 16. секунди спуста у Валдизеру. На њену срећу, око стазе су биле постављене две заштитне ограде, а Вон је успела обе да их обори...

15.26 - Некадашњи тренер Барселоне, Атлетико Мадрида и Реал Мадрида Радомир Антић истиче како Мурињо није лако да прави добре резултате у тренутној атмосфери. "Очигледно је да атмосфера у Реалу није баш најбоља. Изгледа да неки играчи желе што пре да напусте клуб и зато екипа није уједињена. У таквим околностима, када имате сукобе унутар тима, тренеру није лако да прави резултате који се од њега очекују", рекао је Антић за шпанске медије.

14.30 - Дисциплинска комисија Фрацнсуке прве лиге казнила је Бастију забраном одигравања такмица на домаћем стадиону "Арман Ћезари", до даљњег. Оваква одлука донета је након низа инцидената којима је, како се наводи, доведена у опасност сигурност гледалаца. И новембру су присталице корзиканског клуба напачле навијаче локалног ривала Ажаксија, а пре две седмице на мечу Лига Купа на стадиону Бастије судија је погођен предметом са трибина. Све је „зачињено" обилатим количинама пиротехнике. Због ове одлуке, спортски директор клуба Жо Боновита је започео штрајк глађу.

14.23 - Јувентус је летос најављивао велико појачање на позицији нападача. На крају, морао је да се задовољи са Никласом Бендтнером. Долазак Бендтнера у Торино изненадио је многе, а чак ни челници „старе даме" нису били убеђени да су направили најбољи избор. „Он није нападач највишег профила каквог смо желели да доведемо, али ситуација на тржишту је била компликована. Нећу рећи да је лош, али он није играч који ће нам помоћи", рекао је, још тада, Ђузепе Марота, спортски директор Јувентуса. Ове тврдње потврдио је, на терену и сам Бендтнер. Дошао еј са вишком килограма, на десет утакмица није постигао ниједан гол, а сада се још и повредио. Из тог разлога навијачи Јувентуса су му посветили видео-снимак, који на својеврстан начин бележи све оно што је дански шпиц „урадио" за италијански клуб.

14.03 - Роман Абрамович је спремио Радамелу Фалкау понуду, коју Колумбијац вероватно неће моћи да одбије. Наиме, енглески медији пишу да је Рус спремио читавих десет милиона фунти по сезони за, тренутно, најбољег шпица на планети. Атлетико, који има финансијских потешкоћа, сигурно неће издржати да задржи сјајног Колумбијца до краја сезоне, а он је означен као мета број један у Челсију, који се мучи са реализацијом.

13.40 - Френк Лампард је коначно проговорио о свом статусу у Челсију, и признао је да ће, по свој прилици, напустити клуб. "Никаквих преговора о новом уговору није било. Осећам да могу на овом нивоу играти још две, три сезоне, тако да би клуб хитно морао да реагује", рекао је видно увређени Лампард. „Штља год да се деси, имао сам сјајне тренутке у клубу", рекао је Енглез, који је интересантан Пари Сен Жермену и Лос Анђелес галаксију.

13.33 - Менаџер фудбалера Челсија Рафаел Бенитез рекао је да ће му бити драго ако га на том месту замени некадашњи шеф стручног штаба Барселоне Пеп Гвардиола. Бенитез је прошлог месеца дошао на клупу Челсија уместо Роберта ди Матеа, али су га навијачи дочекали "на нож". "Гвардиола има сјајне резултате. Ако дође у Челси, клуб ће освојити много трофеја. Било би ми драго. Када сам одлучивао да ли ћу прихватити понуду Челсија, знао сам да ћу потписати уговор до краја сезоне и нисам размишљао даље од тога", рекао је Бенитез новинарима у Јокохами.

13.30 - Дефанзивац Партизана Александар Миљковић кажњен је са два меча суспензије због изгреда на мечу са Спартаком у Суботици. Десни бек јесењег првака је на поменутој утакмици, након дуела са Гораном Антонићем, истог фудбалера ухватио за врат. Овај гест на самом мечу Миљковићу је донео жути картон, али је Дисциплинска комисија, након прегледаног снимка, проценила да то није адекватна казна. Миљковић ће пропустити пролећне Партизанове мечеве са БСК-ом и Доњим Сремом.

13.19 -  Некадашњи колумбијски фудбалски репрезентативац Фреди Ринкон одлучио је да се врати професионалном фудбалу, готово деценију након што се понзионисао. Овај 46-годишњак жели да помогне славном клубу из ове земље Америци де Кали да се врати у прву лигу. "Желим да играм у Америци. Не ради се о новцу, чиним то због своје породице и синова. То је изазов који неће бити лак, али ја нисам губитник и припремићу се како треба. Морам да се ментално припремим од првог тренутка тренинга. Имам жељу и страст за игром", рекао је Ринкон.

12.10 - Председник мадридског Атлетика Енрике Серезо рекао је данас да ће само победа над лидером Примере Барселоном у очима навијачи "обрисати" недавни неуспех против Реала (0:2) у градском дербију. "Морамо како знамо и умемо да победимо Барселону јер би тако поправили утисак из градског дербија. Не смемо још да размишљамо о евентуалном освајању титуле, већ морамо да идемо корак по корак", истакао је Серезо.

12.04 - Одбрамбени фудбалер Манчестер Ситија Винсент Компани рекао је данас да се противи постављању заштитних мрежа на трибинама, јер, како је истакао, навијачи нису животиње. Све то је најављено као реакција на инциденте на мечу између Ситија и Јунајтеда."Наравно да се надам да ће надлежни решити ове и сличне проблеме, али не смемо да заборавимо шта је суштина фудбала. Потребна је акција, али навијаче морамо да третирамо као људска бића, а не животиње у кавезу. Управо чињеница да нема ограда и сличних заштита на стадиону чини енглески фудбал тако посебним", рекао је Компани енглеским медијима.

11.56 - Икер Касиљас открио је интимне тајне својих саиграча. Најзанимљивија је она која се тиче француског нападача Карима Бенземе. "Бенземино доње рубље је толико дречаво да не можете престати буљити у њега. С обзиром на то колико је шарено, он у свлачионици не може проћи неопажено. Али то је Карим. Он је храбар мушкарац када је у питању модерно доње рубље", изјавио је Касиљас са осмехом. Голман је још открио да га саиграчи зову „диња".

11.50 - Ћави је део Барселоне колико и она њега. Овим речима каталонски „Спорт" почиње текст који најављује продужетак уговора фудбалера који је у клуб дошао са 11 година, у њему је провео целу каријеру а у коме ће остати и када је заврши. Ћави Ернандез ће потписати нови уговор са Барселоном, последњи, који ће важити до 2016. године. "Мој сан да завршим каријеру у Барселони биће остварен. Веома сам срећан што ћу бити у стању да у свом клубу завршим са играњем. Биће ми част и привилегија ако будем способан да будем ту и са 36 године. Барселона је моја за цео живот и само желим да уживам до 2016", додао је играч са највише наступа у дресу каталонског гиганта - 651.

11.30 - У разговору за италијански лист „Коријере дело Спорт", капитен Манчестер јунајтеда и некадашњи репрезентативац Србије Немања Видић говорио је о неоствареним трансферима у Парму, односну Фјорентину, могућности да једног дана заиста и дође на Апенинско полустрво као и о „болној успомени" са Сан Сира. Пораз који Видић и даље није заборавио јесте онај из 2007. године, када су у полуфиналу Лиге шампиона росо-нери, предвођени Каком и Седорфом, понизили Јунајтед са 3:0. "Те полуфиналне утакмице никада нећу заборавити. Победили смо у првом мечу са 3:2, али смо у реваншу доживели баш тежак пораз и елиминисани смо. То ми је једна од најгорих успомена у каријери и због тога се надам да ћу имати прилику да се реванширам Милану".

11.04 - Патрик Муратоглу, чија тениска академија се сматра једном од најбољих на свету, и који је тренирао неке од најбољих тенисера и тенисерки на свету (тренутно је тренер Серене Вилијамс), написао је у свом блогу да сматра да Ђоковић није комплетан играч, већ само тенисер који реагује на „тренутно ментално стање". Муратоглу верује да српски тенисер игра добро само када има доста сампоуздања, а да се његова игра распада када га нема, превасходно јер у свом играчком арсеналу не поседује подједнако оружја као Роџер Федерер или Енди Мари. Уз то, Муратоглу је истакао да Ђоковић никада више неће поновити годину каква је за њега биула 2011.

10.54 - Милош Теодосић постигао је солидно велики број пресудних поена, најчешће тројки, у својој каријери. Једну од таквих видели смо и у послкедњем мечу прве фазе Евролиге, у којем је московски ЦСКА успео да се освети, до тада непораженој Барселони, за убедљив пораз у првом сусрету. Српски репрезентативац је, 42 секунде пре краја, преко руке Уертаса, погодио за 74:71 и тако преломио меч.

10.45 - Челници Европске фудбалске уније размишљају о могућности да се жале на одлуку сопствене дисциплинске кмисије у вези са казнама за Србију поводом инцидената у Крушевцу?! Како се наводи, председник Мишел Платини, који се тренутно налази у Јапану на клупском Светском првенству, следеће недеље ће са сарадницима вероватно изложити случај независном дисциплинском телу Уефе, и тражити оштрије казне.

10.03 - Јусеин Болт се чини толико брзим и доминантним да многи сумњају да би ико икада могао да га надмаши. Међутим, можда би то управо млади Џејмс Галагер из Аустралије могао да учини, једног дана. На атлестком такмичењу основних школа Новог Јужног Велса у Аустралији, трка на 4x100 метара деловала је као и све друге. Док штафетна палица није дошла до Галагера. Млади атлетичар је на импресиван начин успео да надокнади огромни заостатак за водећим који су му његови другови оставили, и тако обезбедио победу свом тиму а себи експресну интернет славу.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије